نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1403/02/03
  • - تعداد بازدید: 111
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
همزمان با آغاز هفته سلامت؛

کمیته مرگ ناشی از خودکشی در شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان،

همزمان با شروع هفته سلامت، کمیته مرگ ناشی از خودکشی با حضور دکتر محمد امین تواضع رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان، علیرضا فقیهی رییس مرکز بهداشت، تعدادی از کارکنان بهداشتی و روانپزشک بیمارستان امام خمینی (ره) در اتاق ریاست شبکه برگزار گردید.

در ابتدا سرکار خانم محمدی کارشناس مسئول واحد سلامت روان شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان، به ارائه آمار کاهشی اقدام به خودکشی سال ۱۴۰۲ نسبت به سالهای قبل اشاره داشتند و بر اهمیت تشکیل کمیته های خودکشی جهت تحلیل و علل اقدام به خودکشی ها تاکید کردند.

در این جلسه سرکار خانم دکتر نوروزی روانپزشک بیمارستان امام خمینی (ره) با اشاره بر علل و عوامل بیولوژیک اقدام به خودکشی ها، بر اهمیت غربالگری باکیفیت توسط پزشکان خانواده شهری و روستایی تاکید کردند.

در این خصوص مقرر گردید جلسه آموزشی توسط ایشان جهت گروه هدف (پزشکان خانواده شهری و روستایی) برگزار گردد.

باتوجه به اهمیت غربالگری ها مقرر گردید ارزیابی سلامت روان در کادر بهداشت و درمان توسط روانشناسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان انجام گردد.

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 99810
کلیدواژه