نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • //
  • - تعداد بازدید: 134
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
1399/2/22

پایش و نظارت بر عملکرد ستاد مدیریت مقابله با کرونا ویروس شهرستان استهبان

مسوول کمیته پایش و نظارت کووید19 معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اقدامات اجرایی ستاد مدیریت مقابله با کروناویروس شهرستان را مورد ارزیابی قرار داد.

مسوول کمیته پایش و نظارت کووید19 معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اقدامات اجرایی ستاد مدیریت مقابله با کروناویروس شهرستان را مورد ارزیابی قرار داد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی شهرستان استهبان، رئیس شبکه دکتر «محمدحسین فدائی» گفت: در این بازدید عملکرد شبکه در حیطه لجستیک و پشتیبانی، آموزش و اطلاع رسانی، سلامت کار، سلامت خانواده و مدارس، تغذیه، سلامت محیط، سلامت روان و مبارزه با بیماری های واگیر و غیر واگیر مورد بررسی قرار گرفت.

  
 

او در ادامه با اشاره به ارزیابی های مثبت دکتر «فریبا مرادی» افزود: از مرکز 16 ساعته منتخب کووید19، تیم واکنش سریع و طرح فاصله گذاری اجتماعی بازدید میدانی به عمل آمد.


 
 

در این بازرسی که در تاریخ 22/ اردیبهشت ماه/ 1399 انجام گرفت؛ کارشناس مسوول واحد مبارزه با بیماریهای واگیر «داریوش رنجبر»، کارشناس مسوول مبارزه با بیماریهای غیر واگیر «احسان مهرانگیز»، مسوول ستاد توسعه و ارتقای شبکه مهندس « علی حسام پور»، مسوول مرکز جامع سلامت مهندس «ارسلان رستمی قرقانی» و مسوول روابط عمومی مهندس «علیرضا سلمانی زاده» حضور داشتند.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 24023
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید