نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1402/02/17
  • - تعداد بازدید: 105
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

نشست هماهنگی برنامه های هفته سلامت در اداره آموزش و پرورش شهرستان

نشست هماهنگی برنامه های هفته سلامت در اداره آموزش و پرورش شهرستان استهبان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان و آموزش شهرستان استهبان، در راستای اجرای برنامه های گرامیداشت هفته سلامت ،جلسه هماهنگی با حضور سرپرست معاونت بهداشت و مرکز بهداشت، رئیس اداره آموزش و پرورش، مسئول واحد بهداشت مدارس و مربیان بهداشت مدارس در محل اداره آموزش و پرورش تشکیل شد. در این جلسه علیرضا فقیهی سرپرست معاونت بهداشت و مرکز بهداشت، ضمن تبریک هفته ملی سلامت به بیان شعار و عناوین روز شمار هفته سلامت پرداخت و به اهمیت سلامتی در ابعاد جسمی و روانی و همکاری آموزش و پرورش در اجرای باشکوه برنامه های گرامیداشت هفته سلامت اشاره کرد. وی خاطرنشان کرد با توجه به جمعیت کثیر دانش آموزی، خواستار همکاری مدارس در اطلاع رسانی آموزه های بهداشتی و خود مراقبتی در راستای شعار هفته سلامت به خانواده ها و جامعه شد. درادامه آقای مفتاح رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان، ضمن تبریک هفته سلامت به موضوع سلامت در سند تحول و اهمیت آن اشاره کرد و عنوان داشت، ارتقای سلامت جسم و روان دانش آموزان زمینه بهتر آموزش و یادگیری را فراهم می‌آورد. ایشان از همراهی شبکه بهداشت در امر مراقبت سلامت دانش آموزان قدردانی کرد و سلامت خانواده را ضامن سلامت جامعه دانست. در ادامه سرکار خانم احمدیان مسئول واحد بهداشت مدارس، ضمن قدردانی از مربیان بهداشت مدارس به نقش مهم این بزرگواران در ارتقای سلامت دانش آموزان و اجرای هرچه بهتر برنامه های هفته سلامت در مدارس اشاره کرد و گفت: آموزش های مستمر در زمینه های سلامت و بهداشت دانش آموزان و آشنا کردن آنان با پزشک خانواده بسیار اثر گذار خواهد بود.
وی همچنین به اهمیت شناسایی و ارجاع به موقع دانش آموزان پرخطر به پزشکان خانواده و کارشناسان بهداشت اشاره کرد.
 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 78238
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید