15 آبان 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/07/23
  • - تعداد بازدید: 49
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
دیدار مسئولان حوزه سلامت با رئیس اداره دارایی و امور مالیاتی شهرستان استهبان

نشان‌دار کردن مالیات‌ها؛ گامی نو در تأمین منابع پایدار سلامت

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان، روز چهارشنبه ۲۳ مهرماه، جلسه‌ای با حضور مسئولان حوزه سلامت و اداره دارایی شهرستان استهبان در محل اداره دارایی و امور مالیاتی برگزار شد. محور اصلی نشست، بررسی راهکارهای اجرایی برای نشان‌دار کردن مالیات‌ها در حوزه سلامت بود.

نشان‌دار کردن مالیات‌ها؛ گامی نو در تأمین منابع پایدار سلامت

دکتر محمدامین تواضع، رئیس شبکه بهداشت و درمان، خواستار همکاری نزدیک‌تر اداره دارایی با حوزه سلامت برای بهبود خدمات شد.
علیرضا فقیهی، رئیس مرکز بهداشت، نشان‌دار کردن مالیات‌ها را راهی مؤثر برای تأمین منابع پایدار و ارتقاء کیفیت خدمات درمانی و پیشگیری دانست.

نشاندار کردن مالیات‌

در این جلسه، بر تعامل بین‌بخشی دستگاه‌های اجرایی برای ارتقاء شفافیت مالی و بهره‌وری خدمات سلامت و نشان‌دار کردن مالیات‌ها در تامین منابع پایدار سلامت تأکید شد.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 135284

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید