نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • //
  • - تعداد بازدید: 136
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
1399/1/25

فعالیت های شبکه ی بهداشت، درمان و آموزشی شهرستان استهبان در مقابله با بیماری کرونا ویروس در تاریخ 25 فروردین ماه 1399

فعالیت های شبکه ی بهداشت، درمان و آموزشی شهرستان استهبان در مقابله با بیماری کرونا ویروس در تاریخ 25 فروردین ماه 1399

به گزارش روابط عمومی شبکه ی بهداشت، درمان و آموزشی شهرستان استهبان، رئیس شبکه ی بهداشت و درمان گفت: جلسه ی ویدئو کنفرانس ستاد مبارزه با کرونا ویروس دانشگاه با مدیران شبکه و بیمارستان به منظور هم افزایی اطلاعات جهت کنترل این بیماری شکل گرفت.

دکتر "فدائی" افزود: فعالیت اورژانس منطقه ی خیر از 3 روز در هفته به 6 روز در هفته تعمیم داده شد تا مدیریت مقابله با ویروس کووید 19 بهبود یابد.

او اظهار کرد: جلسه ی ویدئو کنفرانس مراقبین سلامت و ماماها با هدف تشریح و توضیح مرحله ی دوم کووید 19 یکی دیگر از اقدامات این روز بود.

او خاطر نشان کرد: در ساعات پایانی امروز جلسه ی ستاد مبارزه با کرونا ویروس در محل سالن شهرداری و شورای شهر با بحث نحوه ی رعایت موازین بهداشتی مقابله با کروناویروس در اتوبوس های مسافربری، رعایت فاصله ی 1 متری در اجتماعات و اجرایی شدن مرحله ی دوم غربالگری ویروس کرونا تشکیل گردید که مصوبات این جلسه جهت تأیید نهایی به فرمانداری شهرستان ارسال می گردد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 22588
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید