نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

لیست اخبار صفحه :52
اقدامات کارشناسان تغذیه ستاد مدیریت مبارزه با کرونا در شهرستان استهبان
1399/3/21

اقدامات کارشناسان تغذیه ستاد مدیریت مبارزه با کرونا در شهرستان استهبان

اصول رعایت یک تغذیه سالم در شرایط عادی لازمه یک زندگی سالم بر محور توسعه پایدار در هر جامعه ای است، اما رعایت اصول تغذیه سالم، یکی از ارکان مهم و اساسی در تامین سلامت و کوتاه کردن دوران بحران کووید19 است.

100 درصد بیماران مبتلا به کرونا در شهرستان استهبان بهبود یافتند
1399/3/17

100 درصد بیماران مبتلا به کرونا در شهرستان استهبان بهبود یافتند

اولین گزارش مورد قطعی کووید-19 در شهر ووهان چین در تاریخ 30دسامبر2019 گزارش شد. این بیماری با گسترش سریع به سایر کشورها، بحران آفرین شد، به گونه ای که سرانجام توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان پاندمی اعلام گردید و اکنون کشورهای جهان کم و بیش درگیر این بیماری هستند.

جلسه کارگروه مهار بیماری سالک در شهرستان استهبان تشکیل شد
1399/2/28

جلسه کارگروه مهار بیماری سالک در شهرستان استهبان تشکیل شد

رئیس شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی شهرستان استهبان اعلام کرد که تاریخچه مبارزه با بیماری ها در منطقه خیر نشان دهنده کانون بیماری سالک و زندگی حیوانات ناقل این بیماری همچون موش و پشه خاکی است.از لحاظ آماری از سال 1369 از 70 مورد ابتلا به لیشمانیا، در سال 1398 به صفر رسیده است. و نگهداری این مهم، از اقدامات اجرایی مبارزه با لیشمانیوز در سال های قبل مشکل تر است.

ادامه حیات کدام یک بدون دیگری میسر است بهداشت بدون تقدیر ، تقدیر بدون بهداشت
1399/2/28

ادامه حیات کدام یک بدون دیگری میسر است بهداشت بدون تقدیر ، تقدیر بدون بهداشت

رییس شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی شهرستان استهبان با ارسال پیامی به روابط عمومی شبکه از مجموعه بهداشت شهرستان جهت مقابله با کروناویروس تقدیر کرد. متن پیام دکتر «محمدحسین فدائی» به این شرح است: کارکنان بهداشت عالی قدر و والامقام! ناجیان دلسوز فداکار! و متخصصین بهداشت! که با سعی و کوشش و جدیت فراوان در حل مسائل بهداشتی تلاش می کنید و جان بر کف با همت خودتان، معضلات بهداشتی را حل می نمایید، خداوند به شما اجر و پاداش فراوان بدهد. من به عنوان عضوی کوچک از جامعه بزرگ بهداشت، به شما هزاران بار تحسین و ستایش و آفرین عرض می کنم. همکاری و همیاری همکاران و سایر اداره ها در این راه بسیار آرامش بخش و کارساز است. خداوند کمک کند و این آلام و این معضل جهانی را از جامعه جهان مرتفع کند. خداوند یار و یاورتان! تندرست و سلامت باشید.