نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1402/10/09
  • - تعداد بازدید: 163
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
پایش چالش های پویش ملی سلامت در نشست هم اندیشی مسئولان بهداشت و درمان استهبان

شبکه بهداشت و درمان و آموزشی استهبان

#پویش_ملی_سلامت
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام خمینی(ره) استهبان ، دکتر «عرفان دهقانی» سرپرست بیمارستان استهبان، با اعلام این خبر گفت: همزمان با اجرای پویش ملی سلامت با چشم انداز جلوگیری از مرگ و میر بیماری‌های غیرواگیر و ناشی از دیابت و پویایی سلامت در کنترل بیمارها؛ نشست هم اندیشی مسئولان بهداشت و درمان شهرستان برگزار شد.
سرپرست بیمارستان استهبان در ادامه افزود: در این نشست ضمن ارزیابی وضعیت خدمت رسانی ایستگاه های غربالگری فشار خون و دیابت در بیمارستان، راهکارهای موجود از جمله ایجاد پرونده سلامت و اختصاص فرم های ارجاع پزشکان خانواده و کیت های غربالگری دیابت به بیمارستان بمنظور خدمت رسانی مطلوب به مراجعین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر دهقانی در پایان با اشاره به اهمیت افزایش سواد سلامت مردم در بهبود وضعیت خود مراقبتی و پیشگیری از بیماری های غیر واگیرفت: آگاهی زودتر، مراقبت موثرتر یکی از شاخص‌های اصلی حوزه سلامت بشمار می آید که نظام سلامت کشور با اجرای پویش ملی سلامت بدنبال تحقق این شعار می باشد.
این نشست با حضور دکتر «محمد امین تواضع» سرپرست شبکه بهداشت و درمان، دکتر «عرفان دهقانی» سرپرست بیمارستان و معاون درمان شبکه بهداشت و درمان استهبان، مهندس «علیرضا فقیهی» معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت، «سعید یوسفی» سرپرست مدیریت، «مریم نصرتی» مدیر خدمات پرستاری بیمارستان و «احسان مهرانگیز» مسئول بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت استهبان ظهر امروز ۲۸ آذرماه برگزار شد.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 92191
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید