نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1400/04/21
  • - تعداد بازدید: 403
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

ساماندهی واحدهای صنعتی، تولیدی انجیر غیر مجاز موجود در شهرستان استهبان با حضور فرماندار

نشست ساماندهی واحدهای (صنعتی، تولیدی انجیر) غیر مجاز همراه با اطلاعیه مشترک ادارات صمت، جهاد کشاورزی و شبکه بعداشت و درمان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان، نشست ساماندهی واحدهای غیر مجاز تولید و بسته بندی انجیر با همکاری واحد مدیریت غذا و دارو، واحد بهداشت حرفه ای شهرستان با حضور کمالی سروستانی فرماندار، دادستان شهرستان، معاون فرماندار، نمایندگان ادارات صمت، جهاد کشاورزی و انجمن ملی انجیر در محل فرمانداری برگزار شد.
 
با توجه به اینکه در طی سال های گذشته اقداماتی در خصوص ساماندهی و ارتقاء شرایط فنی، بهداشتی واحدهای غیر مجاز تولید و بسته بندی انجیر، مستقر در شهرستان با ایجاد تسهیلات لازم برای اخذ مجوزهای بهداشتی جهت تولید محصول سالم انجام شد ، علی رغم همه این تلاش ها هنوز حدود 70 درصد واحدها همکاری لازم را با ادارات متولی سالم سازی نداشته و همچنان به تولید و بسته بندی های غیر مجاز در بازار اقدام می نمایند، که این کار علاوه بر تهدید علیه سلامت عمومی، باعث ایجاد یک فضای ناسالم رقابتی در بازار گردیده است.
 
نظر به اینکه برای چندمین بار مهلت قانونی واحدهای غیر مجاز به اتمام رسیده، طبق قانون دستور تعطیلی و پلمپ آن ها از سوی مراجع قضایی باید صادر گردد. 
فرماندار ودادستان شهرستان بر رعایت سالم سازی بهداشتی محصول تآکید نمودند و خواستار نظارت دقیق متولیان امر شدند. 
در پایان پس از ارائه توضیحات حاضرین و کارشناسان، فرماندار از تولید محصول سالم حمایت و پشتیبانی نموده و خواستار فعال شدن تعاونی ها و معرفی واحداهای تولیدی و فروشگاه های خرید و فروش انجیر و فراورده های وابسته در فرصت باقی مانده در تابستان قبل از شروع فصل برداشت جهت اخذ مجوزهای لازم از اردارات صمت، جهاد کشاورزی و شبکه بهداشت و درمان شهرستان شدند. 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 43850
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید