نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/02/01
  • - تعداد بازدید: 60
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهرستان استهبان

دانستنی هایی در خصوص صندلی ایمنی کودک در ماشین

 

 

 

حوادث یکی از مهمترین علل مرگ و معلولیت های کودکان است به منظور جلوگیری از حوادث و بهبود شرایط ایمنی کودکان، آموزش ها ی ارائه شده جهت پیشگیری از حوادث کودکان ضروری است ، با اینکه آسیب های کودکان اجتناب ‏ناپذیر نیستند، ولی می‏‏‏توان از وقوع آنها پیشگیری کرده یا کنترل شان نمود. حوادث ترافیکی منجر به مرگ کودکان یکی از عوامل خطر سازی است که کمتر مورد توجه والدین قرار گرفته است همه ما می دانیم کودکان آسیب پذیر ترین سرنشینان خودروها محسوب می‌شوند. لذا ضرورت تهیه وسایل محافظت از کودکان در این خصوص بایستی مورد توجه جدی قرار گیرد.

 

یکی از وسایل محافظت از کودکان در برابر حوادث رانندگی، صندلی ایمنی کودک است که نقش غیرقابل انکاری در حفاظت از کودکان برعهده دارد. در جوامع پیشرفته استفاده از صندلی کودک به عنوان یک اصل پذیرفته شده است؛ به طوری که در بعضی از کشورها استفاده از آن اجباری است. ولی متأسفانه در کشور ما کاربرد آن به دلایل مختلف عمومیت نیافته است. در بررسی علل استفاده نکردن از آن در بین خانواده‌ های ایرانی نقش دو عامل فرهنگ‌ سازی و قیمت بیش از سایر موارد مشهود است.

 

نکات کلیدی پیشگیری از حوادث ترافیکی با استفاده از صندلی ایمنی کودکان :

1)  همه کودکان زیر 13 سال باید در صندلی عقب وسیله نقلیه بنشینند.

2) نوزادان و کودکان نوپا تا 2 سالگی یا بعد از آن،  تا وقتی‌ که با صندلی تناسب داشته باشند (تا وزن حدود 10 کیلوگرم)، باید در صندلی مخصوص کودک رو به عقب قرار گیرند.

3) وقتی کودکان بزرگتر از 2 سال شدند، تا زمانی که به حداکثر وزن و قدی که سازنده صندلی تعیین کرده است برسند (تا 5-4 سالگی، وزن حدود 18 کیلوگرم و قد حدود 1 متر)، باید از صندلی‌ های کودک رو به جلو استفاده کنند.

4) وقتی کودکان بزرگتر شدند تا زمانی که کمربندهای ماشین با بدن آن ‌ها تناسب داشته باشد که معمولاً تا قد 145 سانتی متر می ‌باشد، باید از بست‌ های مخصوص استفاده کنند.

5) والدین نوجوانان یک نکته را بدانند. والدین یک نوجوان که درحال یادگیری رانندگی است، باید علائم را به او بیاموزند و خطرات رانندگی با سرنشینان نوجوان و رانندگی در شب را به او گوشزد کنند.

6) در آغوش نگه داشتن نوزاد در داخل خودرو هرگز امن نیست؛ زیرا با جزئی‌ ترین تصادف ممکن است نوزاد از آغوش افراد خارج شود، حتی این احتمال وجود دارد که در هنگام برخورد، خود فرد به نوزاد آسیب وارد کند

7) هرگز کودک را حین رانندگی روی زانوی خود قرار ندهید

8) کودکان نباید روی صندلی اتومبیل در حال حرکت بایستند، عقب خودرو دراز بکشند و یا دست یا سر خود را از شیشه اتومبیل بیرون بیاورند.

9) اگر قصد خرید یک صندلی ایمنی را دارید، دقت کنید صندلی مذکور متناسب با سن، قد و جثه کودک باشد

10) برای سوار شدن و پیاده شدن از خودرو باید از درهای سمت راست استفاده کرد.

11) اگر خودرو مجهز به کیسه هوای سمت  شاگرد باشد، هرگزنباید صندلی کودک رو به عقب را در صندلی شاگرد نصب کرد (به روش تکیه به کیسه هوا ) این امر می تواند درهنگام فعال شدن کیسه هوا باعث پرتاب صندلی به عقب شده ومرگ آفرین باشد. 

 

 

  • گروه خبری : پیام سلامت
  • کد خبری : 121971
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید