نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1398/12/06
  • - تعداد بازدید: 157
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
خبر

جلسه ی نحوه ی آموزش کرنا ویروس و راه های مقابله با آن برگزار شد

کرنا ویروس 48 ساعت تا 9 روز در محیط زنده می ماند با این حال ما شاهد ازدحام مسافران در محل های تفریحی هستیم؛ مسافرت های غیر ضروری در این برهه ی زمانی چه معنی می دهد.

کرنا ویروس 48 ساعت تا 9 روز در محیط زنده می ماند با این حال ما شاهد ازدحام مسافران  در محل های تفریحی هستیم؛ مسافرت های غیر ضروری در این برهه ی زمانی چه معنی می دهد.

به گزارش روابط عمومی شبکه ی بهداشت و درمان و آموزشی شهرستان استهبان، کارشناس مسوول واحد مبارزه با بیماری های واکیر شبکه "داریوش رنجبر"  گفت: مهمترین راه مبارزه با کرنا ویروس پیشگیری، پیشگیری و پیشگیری است و علائم آن تب، سردرد و گلودرد است. در این زمینه ما باید برنامه های خود مراقبتی را مد نظر قرار دهیم.

دکتر محمدحسین فدائی رییس شبکه با تاکید بر جدی گرفتن موضوع و بار فرهنگی و عواقب کرنا ویروس در شهرستان گفت: هر کس از مسوولان برای کاهش بحران کرنا ویروس در زمینه های روانی، فرهنگی، سلامتی هر کاری از دستش بر می آید انجام دهد و این قبیل جلسات بر اساس گزارش دهی و دستورالعمل هر روز برگزار خواهد شد.

این جلسه که در تاریخ 6/اسفندماه/1398 در اتاق ریاست شبکه برگزار شد، کارکنان نظرات خود را مطرح و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. و در پایان تقسیم وظایف هر کدام از مسوولان به آن ها تفویض شد.

 
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 20423
کلیدواژه

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید