15 آبان 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/08/07
  • - تعداد بازدید: 28
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
جلسه مشترک برای پیشگیری و ارتقای بهداشت در مدارس

جلسه مشترک مرکز بهداشت شهرستان استهبان و اداره آموزش و پرورش با محوریت بهداشت مدارس

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان؛ با آغاز سال تحصیلی جدید، جلسه‌ای مشترک میان مرکز بهداشت شهرستان استهبان و اداره آموزش و پرورش این شهرستان برگزار شد.

جلسه مشترک مرکز بهداشت شهرستان استهبان و اداره آموزش و پرورش

در این نشست که با حضور رییس شبکه بهداشت و درمان، رییس مرکز بهداشت، کارشناس مسئولان واحدهای ستادی مرکز بهداشت، رییس اداره آموزش و پرورش و مربیان بهداشت مدارس تشکیل گردید، موضوعات مرتبط با ارتقای سطح بهداشت مدارس، پیشگیری از بیماری‌های واگیردار و نظارت بر تغذیه دانش‌آموزان مورد بررسی قرار گرفت.

جلسه مشترک مرکز بهداشت شهرستان استهبان و اداره آموزش و پرورش

در این نشست بر اهمیت آموزش مستمر دانش‌آموزان در زمینه رعایت اصول بهداشت فردی، بهداشت محیط و نقش مراقبان سلامت در پایش وضعیت جسمی و روانی دانش‌آموزان تأکید شد. همچنین برنامه‌های مشترکی برای اجرای طرح‌های غربالگری، کنترل تغذیه در بوفه‌های مدارس و ارتقای سلامت روان دانش‌آموزان مصوب گردید.

جلسه مشترک مرکز بهداشت شهرستان استهبان و اداره آموزش و پرورش استهبان

در پایان، مسئولان دو دستگاه ضمن تأکید بر همکاری مستمر در طول سال تحصیلی، ابراز امیدواری کردند که با اجرای دقیق برنامه‌های هماهنگ، شاهد ارتقای سطح سلامت و نشاط دانش‌آموزان در مدارس شهرستان استهبان باشیم.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 136590

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید