نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1403/04/17
  • - تعداد بازدید: 68
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
برگزاری جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان استهبان با موضوع پیشگیری از خودکشی

جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی

 به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان؛

معاون سیاسی فرماندار استهبان هدف از تشکیل این کمیته را انسجام و هماهنگی ادارات علی الخصوص آموزش و پرورش جهت برنامه ریزی و اتخاذ تصمیمات  و اجرای طرح آموزشی مهارت های زندگی با بهره مندی از امکانات درون بخشی همه نهادها عنوان کرد و گفت: پرورش فرزندان در لوح آموزش و پرورش تقدیم شده است و آموزش برنامه های خودشناسی و معرفت به دانش آموزان از اهمیت خاصی برخوردار است و نقش معلمان در راستای آموزش و یادگیری این امر و پیشگیری از خودکشی اساسی و مهم است و از هرگونه تعاملی که این روند را بهبود بخشد استقبال می کنیم.

معاون فرماندار استهبان بیان داشت: آموزش مهارت‌های زندگی، بررسی روان‌شناسی رفتارها و شناسایی آسیب‌های اجتماعی از جمله راهکارهای کاهش معضل خودکشی در جامعه بشمار می‌آید. وی ضمن اشاره به اهمیت آموزش آبشاری تربیت مربی پیشگیری از خودکشی به معلمان، مشاورین و اساتید، بر لزوم پیگیری آموزش ها در این خصوص تاکید کرد و خواستار همکاری تمامی معلمان و مشاورین در این خصوص شدند.

در ادامه دکتر تواضع رئیس شبکه بهداشت و درمان به ارزیابی وضعیت فعلی خودکشی در شهرستان استهبان و روند افزایشی این آسیب اجتماعی، در سال ۱۴۰۳ نسبت به سالهای قبل پرداخت و همچنین به افزایش روند اقدام به خودکشی ها در دانش آموزان، اشاره داشتند.

در پایان جلسه با ارائه لوح تقدیر از طرف معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به سرکار خانم دکتر نوروزی روانپزشک شهرستان، از ایشان تقدیر و تشکر شد.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 104913
کلیدواژه
Close menu