نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1399/03/24
  • - تعداد بازدید: 379
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
1399/3/24

بهداشت حرفه ای و ارزیابی ریسک در مشاغل فنربندی و آهنگری ماشین های سنگین شهرستان استهبان

ارزیابی پوسچر (وضعیت بدن حین کار) حرفه های فنربندی و آهنگری ماشین های سنگین به منظور تعیین مشاغل سخت و زیان آور در هفت واحد کارگاهی انجام شد.

ارزیابی پوسچر (وضعیت بدن حین کار) حرفه های فنربندی و آهنگری ماشین های سنگین به منظور تعیین مشاغل سخت و زیان آور در هفت واحد کارگاهی انجام شد.                                                                                       

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی استهبان، رییس شبکه با اعلام این خبر گفت: کارهای سخت و زیان آور،کارهایی هستند که در آن ها عوامل فیزیکی، شیمیایی، ارگونومی و بیولوژیکی محل کار، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر ازظرفیت های طبیعی در وی ایجاد می گردد که نتیجه آن بیماری های شغلی و عوارض ناشی از آن بوده و بتوان با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، مهندسی، ایمنی و فنی، زیان آور بودن را از آن مشاغل کاهش یا حذف نمود. این در حالی است که هفت واحد کارگاهی فنربندی و آهنگری ماشین های سنگین با روش ارزیابی ارگونومی Rula  و Mesha، توسط کارشناسان واحد مهندسی بهداشت حرفه ای این شبکه با هدف ارتقا دادن به مشاغل سخت و زیان آور ممیزی شد.

دکتر «محمدحسین فدائی» با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین تمهیداتی که قانون گذار در راستای حمایت از طبقه کارگرنموده، شناسایی تعدادی مشاغل با عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور است، اضافه کرد: بعضی مشاغل، ماهیتاً دارای سختی جسمی و بعضاً روحی به مراتب بیشتر از مشاغل دیگر هستند و به تناسب همین فشار، به میزان بیشتری در معرض بیماری یا ازکارافتادگی می‌باشند؛ که پیامد این موضوع، کاهش شنوایی، ضعف بینایی، آسیب های جسمی و حرکتی، ایجاد مشکلات تنفسی، قلبی و عروقی، فشارهای روانی و عصبی و مسائلی از این دست است که می تواند باعث آسیب های جسمی و روحی شود که حتی ممکن است با گذشت چند سال پس از بازنشستگی در افراد بروز کند. 

او افزود: امید است با این ارزیابی، شاغلین حرفه های فنربندی و آهنگری ماشین های سنگین به آرزوی دیرین خود که همان سخت و زیان آور شدن شغل خویش است، برسند و در راه ارتقای سلامت شاغلین قدمی مهم برداشته باشیم.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 25172
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید