15 آبان 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/06/18
  • - تعداد بازدید: 67
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
مرکز بهداشت شهرستان استهبان

به مناسبت گرامیداشت روز بهورز

  به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان،

به مناسبت روز بهورز در تاریخ ۱۴۰۴/۰۶/۱۵ رئیس مرکز بهداشت،مسئول ستاد گسترش و مسئول حراست به همراه شورای بهورزی شهرستان در برخی از خانه های بهداشت حضور یافتند و ضمن دیدار با بهورزان ،از نزدیک در جریان روند فعالیتهای این مراکز قرار گرفتند. 

️علیرضا فقیهی رئیس مرکز بهداشت شهرستان استهبان،ضمن اشاره به رسالت خطیر بهورزان، بیان داشتند:

 “بهورزان، بازوان توانمند و ستون فقرات نظام بهداشت و درمان در سطح جامعه روستایی هستند. دانش،تعهد،دلسوزی و تلاش‌های مستمر بهورزان،نه تنها در پیشگیری از بروز بیماری‌ها و کاهش بار درمانی، بلکه در ارتقای سطح سلامت عمومی، فرهنگ‌سازی و توانمندسازی جامعه برای خودمراقبتی، نقش بسیار کلیدی و حیاتی ایفا می‌کنند."

گرامیداشت روز بهورز در شبکه استهبان

️ایشان همچنین افزودند: “روز بهورز، فرصتی است مغتنم تا ما قدردان زحمات بی‌دریغ این قشر فداکار باشیم و به پاس خدمات ارزشمندشان، از آنان تجلیل کنیم. این بازدید، در واقع پاسداشتی است بر مقام والای بهورزان و تلاش برای تقویت روحیه و انگیزه شما در ادامه مسیر پرافتخارتان.” 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 131873
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید