نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1399/05/12
  • - تعداد بازدید: 652
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری مانور مقابله با کووید19

برگزاری مانور مقابله با کووید19 و طرح نظارت بر الزامات موج دوم بیماری کرونا ویروس با حضور مدافعان سلامت به مرحله اجرا در آمد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی استهبان، دبیر ستاد مدیریت مبارزه با بیماری کرونای این شهرستان این اقدام نظارتی را در راستای مبارزه با بیماری کووید 19 جدید برشمرد و گفت: تمامی صنوفی که مجوز وزارت بهداشت را برای آغاز به کار کسب کردند، متعهد به رعایت دستورالعمل های بهداشتی هستند.

دکتر«محمدحسین فدائی» افزود: از تمامی صنوف انتظار می رود برای حفظ سلامتی خود و مشتریان، در رعایت تک تک دستورالعمل ها کوشا باشند، چرا که نتایج سهل انگاری آنان علاوه بر خودشان، دامن جامعه را نیز گرفته و سبب انتشار بیشتر کروناویروس می شود و نیاز است درصورت مشاهده تخلف برابر مقررات با آنها برخورد شود.

 

او با تاکید بر رعایت دستور العمل های بهداشتی از سوی مردم، اضافه کرد: با شیوع موج جدید کرونا در شرایط فعلی، باید با رعایت نکات بهداشتی و خودمراقبتی، از خودمان محفاظت کنیم تا به همت مردم، مسوولان و سازمان های مردم نهاد کرونا را مهار کنیم.

دکتر فدائی انجام بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی را در روز نخست اجرای این طرح با حضور مدیران و نمایندگان نهادهای نظارتی یادآور شد و ادامه داد: این مانور با حضور بازرسان واحد بهداشت محیط، مدیران و کارشناسان اداره ها آغاز شد و پس از حرکت وسایل نقلیه در سطح شهر، از تعدادی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی بازدید مشترک انجام و با توجه به وجود مشکلات بهداشتی در برخی از این مراکز، هشدارهای بهداشتی برابر مقررات به آنان داده شد.

او در پایان با آرزوی سلامتی برای مردم از آنان خواست تا در صورت تردد در سطح شهر از ماسک استفاده کرده و با رعایت فاصله فیزیکی، رفتار بهداشتی روزانه خود را تغییر دهند.
  
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 27137
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید