نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/12/28
  • - تعداد بازدید: 162
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

برگزاری مانور دور میزی حوادث و بلایا در شبکه بهداشت و درمان استهبان

مانور دور میزی حوادث و بلایا در شبکه بهداشت و درمان استهبان

در آستانه تعطیلات نوروزی مانور دور میزی سناریو فرضی وقوع زلزله و سیل، با هدف بالا بردن آمادگی و توان کارکنان مرکز بهداشت، با حضور سرپرست معاونت بهداشت و مرکز بهداشت و کارکنان ستاد شبکه برگزار و چالش ها و اقدام های لازم مدیریتی در زمان بحران بررسی شد. به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان و آموزش شهرستان استهبان، علیرضا فقیهی سرپرست معاونت بهداشت و مرکز بهداشت در این مانور دور میزی گفت: کمیته کاهش خطر حوادث و بلایا، نقش مهمی در مدیریت کاهش بلایا دارد و آموزش و ارتقای توان حرفه ای، برگزاری مانورهای دور میزی و آمادگی اعضای کمیته برای مقابله با بحران احتمالی، از اصول اولیه مدیریت سلامت در حوادث و بلایا است. سپس رضا برومند مسئول حوادث و بلایا شبکه به اهمیت برنامه ملی پاسخ نظام سلامت در بلایا و فوریت ها و شرح وظایف واحدها اشاره کرد و گفت: مانور تمرینی دور میزی با هدف آشنا سازی کارکنان با شرح وظایف محوله و همچنین تمرین و ارتباطات درون سازمانی و برون سازمانی، شناسایی نقاط قوت اعضای چارت بحران و ارزیابی توانایی و استخراج مشکلات و موانع موجود برگزار می شود. در ادامه با حضور اعضای کمیته، طبق کار کردهای مدیریتی موجود در برنامه عملیاتی، چارت فرماندهی حادثه تشکیل و مسوولان هر کارکرد، اقداماتی که لازم است طبق شرح وظایف خود از ابتدای حادثه مطابق با برنامه عملیاتی میدانی انجام دهند را مرور کردند.
همچنین در این مانور دور میزی، بر اساس سناریو طراحی شده، کارکردهای آمادگی، مدیریتی و مبانی عملیات بررسی و اعضای کمیته  با شرح وظایف خود طبق کار کردهای تخصصی آشنا شدند.
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 75860
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

Close menu