نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/02/03
  • - تعداد بازدید: 70
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
همزمان با آغاز هفته ملی سلامت انجام شد:

برگزاری جلسه‌ی کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان در سال‌جاری

 به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان،

 

جلسه‌ی کارگروه سلامت و امنیت غذایی استهبان در سال‌جاری با دستور کار هفته سلامت با حضور معاون فرماندار، رییس مرکز بهداشت، مدیران دستگاه‌های اجرایی و اعضای این کارگروه در محل سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد.

"علیرضا فقیهی" رییس مرکز بهداشت استهبان در این جلسه با بیان اینکه اقدامات بهداشت و درمان بدون همکاری و همراهی همه آحاد جامعه بویژه دیگر دستگاه های اجرایی و ارگان ها، نتیجه ملموسی نخواهد داشت از مدیران ادارات و عموم مردم خواست با عمل به دستورالعمل ها و رعایت موازین بهداشتی در جهت ارتقای سطح سلامت جامعه گام بردارند.

وی همچنین در این جلسه با اعلام شعار هفته سلامت سال ۱۴۰۴ "سرآغازی سلامت، آینده ای سرآمد" بر اهمیت ارتقای سلامت مادران و نوزادان تأکید کرد و گفت: براساس برآوردهای موجود متأسفانه هر سال نزدیک به ۳۰۰ هزار زن به دلیل مشکلات مرتبط با بارداری و زایمان جان خود را از دست می دهند، بیش از ۲ میلیون نوزاد در ماه اول زندگی خود فوت می کنند و حدود ۲ میلیون نوزاد دیگر مرده به دنیا می آیند، یعنی تقریباً هر ۷ ثانیه یک مرگ قابل پیشگیری رخ می دهد در نتیجه سیستم های بهداشتی باید روز به روز ارتقاء پیدا کنند تا بتوانند با چالش های مختلف سلامت مادران و نوزادان مقابله کنند. "علیرضا فقیهی" در پایان حدود انتظارات خود را از ادارات همکار در هفته سلامت بیان فرمودند.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 122228
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید