30 آذر 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/06/11
  • - تعداد بازدید: 125
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مرکز بهداشت شهرستان استهبان

برگزاری جلسه هماهنگی و برنامه‌ریزی مرکز بهارنکو استهبان با محوریت تسهیل خدمات‌دهی به زوجین

 به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان،

در راستای تعهد مرکز "بهارنکو" به ارائه خدماتی جامع و کارآمد به زوجین و تسهیل مسیر زندگی مشترک، جلسه‌ی هماهنگی و برنامه‌ریزی ویژه‌ای در روز شنبه ۸ شهریورماه ۱۴۰۴، با حضور دکتر محمدامین تواضع رییس شبکه بهداشت و درمان، علیرضا فقیهی رییس مرکز بهداشت، نجمه السادات سیدغیبی کارشناس مسئول مرکز بهارنکو نمایندگی استهبان، کارشناس مسئول آزمایشگاه و تعدادی از مسئولین مربوطه، در مرکز بهارنکو برگزار گردید.

این جلسه با هدف هماهنگی بیشتر بین کادر شبکه و مرکز جهت بهبود روند پذیرش زوجین و ارائه خدمات بهتر برگزار شد.

در ابتدای جلسه، دکتر محمدامین تواضع با اشاره به پیگیری‌های مستمر جهت تکمیل ساختمان و رفع کمبودها و نواقص موجود، تأکید کرد که هماهنگی میان همکاران و برنامه‌ریزی منظم، نقش مهمی در تسهیل فرآیند پذیرش زوجین و بهبود کیفیت خدمات خواهد داشت.

برگزاری جلسه هماهنگی و برنامه‌ریزی مرکز بهارنکو استهبان با محوریت تسهیل خدمات‌دهی به زوجین

سپس علیرضا فقیهی، خواستار تدوین یک برنامه زمان‌بندی شده و منظم برای پذیرش زوجین شد و اعلام کرد که شبکه بهداشت آمادگی کامل برای هرگونه همکاری با مرکز را دارد تا روند خدمات‌دهی با سهولت بیشتری انجام گیرد.

در ادامه، نجمه‌السادات سیدغیبی، ضمن قدردانی از پیگیری‌ها و حمایت‌های رییس شبکه، گزارشی جامع از روند پذیرش زوجین، نحوه برگزاری کلاس‌ها و مشاوره‌ها ارائه کرد و توضیحاتی درباره چالش‌ها و پیشنهادهای بهبود روند خدمات‌دهی ارائه نمود.

در پایان مقرر شد برنامه‌های عملیاتی برای تسهیل پذیرش زوجین در آینده نزدیک اجرایی شود. 

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 131384
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید