15 آبان 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/02/06
  • - تعداد بازدید: 182
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مرکز بهداشت شهرستان استهبان

برگزاری جلسه قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در فرمانداری شهرستان استهبان

 

 به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان، 
جلسه قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یکم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ با حضور معاون سیاسی، اجتماعی فرماندار در محل سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان استهبان تشکیل شد.
 
 طالب پور معاون فرماندار استهبان در این جلسه گفت: رفع نگرانی ها و تبیین موضوعات فرهنگی، اجتماعی و روانی مردم در زمینه فرزند آوری بر موضوعات مالی و اقتصادی ارجحیت دارد و وظیفه مسئولان است در هر دو زمینه اجتماعی و اقتصادی فعالیت داشته باشند. 
عبدالرسول طالب پور معاون سیاسی، اجتماعی فرمانداری، با بیان اینکه در سال گذشته شهرستان استهبان رتبه اول را در بین قرارگاه های استان داشته است، از اقدامات و برنامه های سال گذشته ادارات تقدیر و تشکر کرد و خواستار ارائه برنامه ها و راهکارهای جدید در سال ۱۴۰۴ شد. 
برگزاری جلسه قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در فرمانداری شهرستان استهبان
 
علیرضا فقیهی رییس مرکز بهداشت، در این نشست ضمن تبریک هفته سلامت، شعار امسال سازمان جهانی بهداشت را آغازهای سالم، آینده ای امیدبخش بیان کرد که با هدف پایان دادن به مرگ های قابل پیش گیری مادران و نوزادان و در اولویت قرار دادن سلامت و رفاه بلندمدت زنان عنوان شده است. 
 
در ادامه مریم کشاورزیان کارشناس جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مرکز بهداشت عمده فعالیت های مرکز بهداشت در راستای اجرای سیاست های جمعیتی درسال ۱۴۰۳ را بیان نمودند. در پایان، اعضای حاضر به بیان اقدامات انجام شده و تصمیمات نهایی در سال جاری پرداختند. 
 
 روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 122433
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید