نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1402/02/17
  • - تعداد بازدید: 104
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

برگزاری جشنواره غذای سالم به مناسبت هفته سلامت در پایگاه سلامت شهر ایج

جشنواره غذای سالم به مناسبت هفته سلامت در پایگاه سلامت شهر ایج برگزار شد

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان و آموزش شهرستان استهبان، به مناسبت هفته سلامت، جشنواره غذای سالم با هدف طبخ غذای سالم و آشنایی با گروه های غذایی سالم و پرهیز از غذاهای آماده و فست فود و روی آوردن به استفاده از محصولات ارگانیک برگزار شد. رزیتا ضیایی کارشناس واحد تغذیه شبکه بهداشت که در این جشنواره حضور داشت، بیان کرد: رعایت برنامه غذایی متعادل و تغذیه سالم در کنترل دیابت و فشار خون تاثیر گزار است. او افزود: جهت داشتن رژیم غذایی سالم از همه مواد موجود در هرم تغذیه باید مصرف شود، هیچ یک از طبقات هرم نباید حذف شود و از مواد موجود در پایین هرم تغذیه باید بیشتر مصرف کرد. رواج تغذیه سالم در یک جامعه، سلامت جسم و در نتیجه روان را برای آن ها به ارمغان می آورد.
در پایان به رابطین سلامت جهت برگزاری و طبخ غذاهای جشنواره جوایزی به رسم یادبود اهداء شد.
 
 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 78278
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید