نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1398/11/30
  • - تعداد بازدید: 99
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
به گزارش روابط عمومی

برنامه ی طرح رویش دانشجویان جدید الورود دانشکده ی پیراپزشکی استهبان برگزار شد

به مناسبت ورود دانشجویان جدید دانشکده ی پیراپزشکی استهبان، طرح رویش در سالن اجتماعات امام علی(ع) شبکه ی بهداشت و درمان و آموزشی اجرا گردید.


به مناسبت ورود دانشجویان جدید دانشکده ی پیراپزشکی استهبان، طرح رویش در سالن اجتماعات امام علی(ع) شبکه ی بهداشت و درمان و آموزشی اجرا گردید.

به گزارش روابط عمومی شبکه ی بهداشت و درمان و آموزشی شهرستان استهبان، معاونت آموزشی دانشکده ی پیراپزشکی استهبان ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا(س) و روز زن و مادر گفت: این طرح که با هدف آشنایی دانشجویان ورودی جدید با ساختار دانشکده، نحوه ی تعامل با محیط جدید و افزایش انگیزه و مهارت ارتباطی در تاریخ 26 بهمن ماه 1398 برگزار شد؛ اساتیدی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز کارگاه هایی با عنوان: نحوه ی زندگی دانشجویان در خوابگاه، روابط بین پسر و دختر، مهارت های زندگی دانشجویی و تعامل با استهبان برگزار کردند، که مورد توجه دانشجویان قرار گرفت.

مهندس محمدحسین صداقت کشفی افزود: قبل از برگزاری کارگاه حجت الاسلام رضوی مدیر فرهنگی و دانشجویی دانشکده، ضمن خوش آمدگویی، دانشجویان را با مسئولین دانشکده آشنا نمود و در پایان مدیران گروه های آموزشی معاونت آموزشی به صورت مجزا دانشجویان را با امور آموزشی و رشته های تحصیلی آشنا کردند.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 20033
کلیدواژه

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید