نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/04/04
  • - تعداد بازدید: 203
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

بازدید کارشناسان گروه بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز از شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان

ناظران دانشگاه علوم پزشکی شیراز از واحد بیماری های غیرواگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان بازدید کردند

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان، دکتر صیادی و مهندس جاویدی کارشناسان گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با حضور در شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان، روند اجرای برنامه های واحد غیر واگیر را مورد ارزیابی قرار دادند و اظهار داشتند در استان فارس تنها واحد بیماری های غیرواگیر شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های استهبان و اقلید هستند که با یک کارشناس اداره می شوند و این در حالی است که در سایر شبکه های بهداشت این واحد با بیش از این تعداد نیرو مشغول به فعالیت می باشند که این موضوع باید اصلاح شود.
 ناظران دانشگاه همچنین روند برنامه های کنترل بیماری های غیر واگیر را از نزدیک ارزیابی و اذعان داشتند، ساختار تشکیلات واحد غیرواگیر شبکه بهداشت و درمان استهبان متناسب نبوده و خوستار اصلاح تشکیلات در واحد غیر واگیر شهرستان شدند.
در ادامه با تقدیر از شناسایی بیش از 170 مورد بیمار جدید پرفشار خون در شهرستان در طرح بسیج استانی کنرل فشار خون بالا، خاطر نشان کردند که غربالگری بیماری پرفشار خون و دیابت با پایان طرح بسیج استانی نبایستی متوقف گردد بلکه بصورت مستمر در طول سال باید تداوم داشته باشد و در مراکز جامع سلامت باید به گونه برنامه ریزی شود که برای تمامی مراجعین، سنجش فشار خون انجام شود.
همچنین احیای کلینیک NCD را یکی از ضرورت های پیش رو در نظام مراقبیتی بیماران غیرواگیر دانسته و خوستار مشارکت فعال مدیران شبکه بهداشت و بیمارستان در رفع چالش ها و تقویت کلینیک NCD شدند.
در پایان کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی بیان داشتند، شبکه بهداشت و درمان استهبان در تمامی شاخص های غیرواگیر در سال 1400 بالاتر از میانگین استانی بوده و در برخی شاخص ها همچون بیماری دیابت، پرفشاری خون و غربالگری 3-5 روزگی و شنوایی سنجی نوزادان جزء شهرستان های برتر استان بوده، که شایسته تقدیر است. 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 62463
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید