نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/05/19
  • - تعداد بازدید: 189
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

بازدید سرزده سید محمد مظلومی مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی و محصولات آرایشی و بهداشتی از واحد های تولیدی شهرستان استهبان

سید محمد مظلومی کارشناس ناظر دانشگاه علوم پزشکی شیراز از واحدهای در راستای مرتفع سازی موانع تولید از واحدهای تولیدی شهرستان استهبان بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان، به منظور تحقق نامگذاری شعار سال، تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، سید محمد مظلومی مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی و محصولات آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تعدادی واحد های تولیدی شهرستان استهبان بازدید کردند و در ادامه این بازدید نشست هم اندیشی با موضوع رفع مشکلات و مرتفع سازی موانع تولید در شهرستان استهبان با حضور مسئولان مربوطه برگزار شد.
ایشان همچنین بر ضرورت سرعت بخشی بر فرآیندها و صدور مجوزها برای محصولات انجیر و بحث اندازه گیری سموم و آفت کش ها در محصولات انجیر توسط آزمایشگاه مرجع غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی یکی از حوزه های استراتژیک برای کشور به شمار می رود، اتکا به تولیدات داخلی و مواد غذایی آسیب پذیر در سطح ملی می تواند شرایط تحریمی را به حداقل برساند. 
 
 
 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 64820
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید