15 آبان 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/06/05
  • - تعداد بازدید: 70
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان

بازدید رئیس شبکه بهداشت شهرستان استهبان از واحد طب کار مرکز جامع سلامت فروهی با محوریت بررسی چالش‌ها و ارائه راهکارها

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان، دکتر محمدامین تواضع، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان، علیرضا فقیهی رییس مرکز بهداشت و مهندس حسام پور مسئول ستاد گسترش دوشنبه ۳ شهریورماه از واحد طب کار مرکز جامع سلامت فروهی بازدید کردند.

 هدف اصلی این بازدید، بررسی دقیق چالش‌های موجود در ارائه خدمات طب کار و تبادل نظر برای یافتن راهکارهای عملی جهت بهبود و ارتقاء کیفیت این خدمات بود.

در این بازدید که با حضور کارشناس واحد طب کار صورت گرفت، دکتر تواضع از نزدیک در جریان روند فعالیت‌ها، تجهیزات و نحوه ارائه خدمات به مراجعین قرار گرفت.

بازدید رئیس شبکه بهداشت شهرستان استهبان از واحد طب کار مرکز جامع سلامت فروهی با محوریت بررسی چالش‌ها و ارائه راهکارها

ایشان ضمن استماع گزارش‌های کارشناس واحد، به گفت‌وگو با ایشان پرداخت و از نظرات و دغدغه‌های آگاه شد.

رئیس شبکه بهداشت شهرستان استهبان در حاشیه این بازدید اظهار داشت: واحد طب کار نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت شاغلین و پیشگیری از بیماری‌های شغلی دارد و تقویت این واحد از اولویت‌های شبکه بهداشت است.

دکتر تواضع پس از بررسی‌های میدانی و جلسات هم‌اندیشی، ضمن تقدیر از تلاش‌های مجموعه واحد طب کار مرکز فروهی، پیشنهاداتی را در خصوص بهینه‌سازی فرآیندها، افزایش بهره‌وری و بهبود زیرساخت‌ها ارائه داد.

وی تأکید کرد که این پیشنهادات با همکاری مسئولین ذیربط پیگیری خواهد شد تا شاهد تحولات مثبت در این بخش باشیم. 

 روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 131014
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید