نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1402/12/27
  • - تعداد بازدید: 137
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
تقدیر از مدیران ادارات شهرستان استهبان که با مرکز بهداشت همکاری داشته اند.

در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ از مدیران ادارات شهرستان استهبان در خصوص همکاری در برنامه های بهداشتی تقدیر گردید.

 

 

از مدیران شهرستان استهبان که در سال ۱۴۰۲ در ارتقای سلامت شهروندان با مرکز بهداشت شهرستان استهبان همکاری داشته اند توسط فرماندار استهبان تقدیر به عمل آمد.

 در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ که در محل فرمانداری برگزار گردید از مدیران ادارات شهرستان استهبان در خصوص همکاری در برنامه های بهداشتی با مرکز بهداشت شهرستان و ارتقای سلامت جامعه توسط فرماندار شهرستان استهبان تقدیر گردید.

  یوسف کارگر در این مراسم با بیان اینکه کارآمدی برنامه های بهداشتی حاصل کار تیمی و مشارکت جمعی کلیه ادارات است از تلاشهای مدیران شهرستان در حوزه سلامت قدردانی کرد. 

دکتر محمدامین تواضع رییس شبکه بهداشت و درمان استهبان نیز با تبیین شاخصهای عملکردی حوزه بهداشت ، سال ۱۴۰۲ را سالی توام با موفقیتهای زیاد برای مرکز بهداشت شهرستان ارزیابی نمود. 

در ادامه علیرضا فقیهی رییس مرکز بهداشت استهبان با بیان دستاوردهای بهداشت در چند دهه گذشته در کل کشور و نیز شهرستان استهبان ، این دستاوردها را مرهون تلاشهای شبانه روزی کارکنان مرکز بهداشت از یک سو و همیاری ادارات ، سازمانها ، خیّرین و کلیه آحاد جامعه از سوی دیگر دانست.

  در پایان برنامه علاوه بر تقدیر از روسای ادارات توسط فرماندار ، لوح تقدیری نیز به امضای دکتر سید وحید حسینی ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی شیراز به فرماندار شهرستان استهبان جهت حمایت همه جانبه از برنامه های بهداشتی شهرستان اهدا گردید .

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 97921
کلیدواژه