نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1403/02/04
  • - تعداد بازدید: 109
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
مصادف با هفته سلامت؛

جلسه آموزشی یشگیری از آسیب‌های اجتماعی در اداره برق شهرستان استهبان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان

جلسه آموزشی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با حضور کارکنان اداره برق در محل سالن اجتماعات این اداره برگزار گردید.

در ابتدای این نشست سرکار خانم محمدی کارشناس مسئول سلامت روان ضمن گرامیداشت هفته سلامت بر اهمیت غربالگری کارکنان ادارات جهت شناسایی افراد در معرض خطر تاکید کردند.

همچنین ایشان به عوامل هشدار دهنده خطر خودکشی در افراد و لزوم شناسایی و ارزیابی به موقع این افراد، جهت پیشگیری از این آسیب اجتماعی اشاره داشتند.

وی در ادامه در خصوص عوامل خطر و عوامل محافظت کننده خطر خودکشی در بین نوجوانان و جوانان توضیحاتی بیان نمودند.

در پایان سرکار خانم محمدی شماره خطوط مشاوره رایگان بهزیستی (۱۴۸۰)، آموزش و پرورش (۱۵۷۰) و دانشگاه علوم پزشکی (۱۸۱۹) را اعلام نمودند.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 99963
کلیدواژه