نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1403/02/19
  • - تعداد بازدید: 244
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
پیام رییس مرکز بهداشت شهرستان استهبان به مناسبت پویش ملی سلامت دهان و دندان

پویش ملی سلامت دهان و دندان

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان؛

علیرضا فقیهی رییس مرکز بهداشت این شهرستان، با اشاره به پویش ملی سلامت دهان و دندان گفتند: این پویش سه روزه با شعار «دهان دریچه سلامت» با هدف «ارتقای آگاهی مردم در خصوص ارتباط سلامت دهان و دندان» با سلامت عمومی از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت در حال انجام است.

ایشان با تاکید بر اهمیت حفظ بهداشت دهان و دندان در تمام گروه های سنی از بدو تولد تا سالمندی و با اشاره به نقش بیماری ها در سلامت دهان و دندان افزودند: سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است و چنانچه باکتری های موجود در حفره دهان وارد جریان خون شوند، می توانند باعث ایجاد حمله قلبی، نارسایی قلبی، سکته قلبی، سکته مغزی و بیماری تنفسی شوند.

همچنین افزودند: بیماری دیابت کنترل نشده در ایجاد مشکلات متعدد دهانی نظیر بیماری های لثه ایی، پوسیدگی دندان و خشکی دهان تاثیر دارد که پیشگیری از این مشکلات در بیماران دیابتی با مراقبت روتین از سوی فرد و مراجعه به دندانپزشک، ضروری است.

در پایان گفتند: هدف اصلی این پویش، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

 

✍ روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 101346
کلیدواژه