نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1399/04/01
  • - تعداد بازدید: 158
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
1399/4/1

هم اندیشی داروسازان با ستاد مدیریت مبارزه با کروناویروس در شهرستان استهبان

رییس و کارشناسان واحد غذا و داروی شبکه بهداشت و درمان استهبان با داروسازان این شهرستان در رابطه با ادامه روند اجرای دستورالعمل های مقابله با کووید19، هم اندیشی کردند.

رییس و کارشناسان واحد غذا و داروی شبکه بهداشت و درمان استهبان با داروسازان این شهرستان در رابطه با ادامه روند اجرای دستورالعمل های مقابله با کووید19، هم اندیشی کردند. 

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی استهبان، رییس شبکه با اشاره به اینکه داروساز عضوی از تیم سلامت و همسو با دیگر اعضای تیم سلامت در ارتقای سلامت است، گفت: در این نشست، دستور کار جامع دارویی و مسایل مختلف این حوزه در راستای بهبود روند مقابله با کروناویروس بررسی شد تا داروسازان با هدف کاهش کسورات بیمه ای و به روز رسانی قیمت های داروهای تاییدی، دقت بیشتری داشته باشند.

دکتر «محمدحسین فدائی» افزود: رعایت نکات ایمنی در خصوص مدیریت مبارزه با کروناویروس، نظارت بر پروانه ساخت مواد ضدعفونی کننده در سطح عرضه، حضور داروساز در داروخانه و ارایه مشاوره دارویی به ویژه پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک به بیماران از مهمترین بحث های این نشست بود.

 
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 25498
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید