30 آذر 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/08/28
  • - تعداد بازدید: 109
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
درخشش مرکز بهداشت شهرستان استهبان

علیرضا فقیهی، به‌عنوان رئیس مرکز بهداشت برتر استان فارس معرفی شد

در نشست هم‌اندیشی معاونین بهداشت شبکه‌های بهداشت و درمان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز که با حضور مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و معاون بهداشتی دانشگاه در مجتمع فرهنگی، آموزشی و ورزشی ولایت برگزار شد، علیرضا فقیهی، رئیس مرکز بهداشت شهرستان استهبان، به عنوان رئیس مرکز بهداشت برتر استان فارس معرفی و از وی تجلیل شد.

علیرضا فقیهی، به‌عنوان رئیس مرکز بهداشت برتر استان فارس معرفی شد

در این نشست که جمعی از مدیران، کارشناسان و مسئولان حوزه بهداشت استان حضور داشتند، عملکرد مراکز بهداشت شهرستان‌ها در شاخص‌های مختلف از جمله ارتقای سلامت جامعه، توسعه برنامه‌های بهداشتی، عملکرد واکسیناسیون، بهبود زیرساخت‌های خدمات اولیه سلامت و مدیریت بحران‌های بهداشتی مورد ارزیابی قرار گرفت.

بر اساس نتایج این ارزیابی‌ها، مرکز بهداشت استهبان به واسطه‌ی مدیریت اثربخش، نوآوری در اجرای برنامه‌های سلامت محور، تعامل سازنده با سایر بخش‌ها و ارتقای شاخص‌های خدمات بهداشتی موفق به کسب این عنوان شد.

در پایان این آیین، با اهدای لوح تقدیر از تلاش‌های علیرضا فقیهی و همکاران وی در مرکز بهداشت استهبان قدردانی به عمل آمد.

روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 138620

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید