نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1403/02/25
  • - تعداد بازدید: 198
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
بازدید سرپرست مدیریت شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه از مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان استهبان

شبکه بهداشت و درمان استهبان

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان،

دکتر خادمیان سرپرست مدیریت شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه در تاریخ 24 اردیبهشت ماه سال جاری به همراه کارشناسان ستاد گسترش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مراکز خدمات جامع سلامت شهری، روستایی رونیز علیا و ایج و پایگاه سلامت در دست احداث رونیز علیا بازدید به عمل آوردند.

در این بازدید سرپرست مدیریت شبکه و ارتقاء سلامت معاون بهداشت دانشگاه ضمن ابراز رضایت کامل ازعملکرد مجموعه مدیریتی مرکز بهداشت شهرستان و تقدیر و تشکر از پرسنل و کارکنان شاغل در مراکز، به رصد و بررسی وضعیت کنونی مراکز پرداختند.

سپس در ادامه همکاران ضمن اعلام اولویت های بهداشتی منطقه تحت پوشش به بیان خواسته های خود پرداختند و دکتر خادمیان به ارائه راهنمایی ها و راهکارهای سازنده پرداختند.

در پایان جلسه ای در مرکز بهداشت با حضور دکتر خادمیان و رییس مرکز بهداشت و کارشناس مسئول گسترش شبکه شهرستان تشکیل شد. دکتر خادمیان هدف از این بازدید ها را آشنایی با کمبودهای حوزه های تحت پوشش، ایجاد انگیزه و نشاط اجتماعی در پرسنل اعلام کرد و مقرر گردید ضمن بررسی مشکلات و اولویت بندی آنها در اسرع وقت نسبت به مرتفع نمودن آن اقدام گردد.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 101711
کلیدواژه