نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/03/18
  • - تعداد بازدید: 85
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مرکز بهداشت شهرستان استهبان

در راستای اجرای طرح تشدید بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی انجام شد؛ بازدید مشترک کارشناسان بهداشت محیط و غذا و دارو و بازدید مشترک با دامپزشکی

 
 
 
در ادامه اجرای طرح ضربت بهداشت محیط در مناطق مختلف شهرستان استهبان انجام شد: 
 
  بازدید کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت استهبان از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی منطقه خیر و جمع آوری و توقیف 20 کیلوگرم اجناس تاریخ مصرف گذشته  1404/03/06
 
 
 
بازدید مشترک کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت استهبان و واحد غذا و دارو از عطاریهای سطح شهر و جمع آوری و معدوم سازی 12 کیلوگرم دارو و اجناس غیر مجاز1404/03/07
 
 
بازدید مشترک کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت استهبان و واحد غذا و دارو از عطاریها و فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی منطقه رونیز و جمع آوری و معدوم سازی 60 کیلوگرم دارو و اجناس غیر مجاز و تاریخ مصرف گذشته  11 خرداد 1404
 
 
بازدید مشترک کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت استهبان و اداره دامپزشکی از رستورانها و جمع آوری و معدوم سازی 50 کیلوگرم مواد غذایی و پروتئینی فاسد و تاریخ مصرف گذشته  12 خرداد 1404
 
در شامگاه دوازدهم خرداد ماه و در راستای اجرای طرح تشدید بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی انجام شد؛ 
 بازدید شبانه کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت استهبان از مراکز و اماکن شهر استهبان 12 خرداد 1404
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 125861
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید