نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/08/24
  • - تعداد بازدید: 145
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزشی شهرستان استهبان

به مناسبت هفته ملی دیابت؛ برگزاری کارگاه آموزشی برای بیماران دیابت

به مناسبت هفته ملی دیابت؛ کارگاه آموزشی برای بیماران دیابت برگزار شد

با آموزش دیابت از آینده خود محافظت کنیم
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان و آموزشی شهرستان استهبان، کارگاه آموزش بیماران دیابتی به مناسبت هفته ملی دیابت با حضور بیمران دیابتی و مراقبین سلامت در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان برگزار شد.
 
در ابتدای این کارگاه که به همت واحد بیماریهای غیرواگیر شبکه بهداشت و درمان استهبان برگزار گردید دکتر محمد شعله متخصص داخلی نکات مشروحی در خصوص پایش و کنترل قندخون در بیماران دیابتی بیان کردند.
 
سپس علیرضا فقیهی معاون بهداشتی، در خصوص اهمیت و اهداف این کارگاه آموزشی و افزایش آگاهی مردم و ارتقای سطح سواد و سلامت جامعه و لزوم تغییر رفتار و سبک زندگی جهت کنترل و پیشگیری از بیماری ها توضیحاتی را ارائه دادند.
 
در ادامه برنامه علی عمادی پور کارشناس ارشد تربیت بدنی و رزیتا ضیایی کارشناس ارشد تغذیه در خصوص نقش و شیوه فعالیت بدنی و نیز نکات تغذیه ای در کنترل دیابت مطالبی را برای بیماران حاضر در جلسه ارائه کردند.
 
 
خانم جواهری کارشناس برنامه دیابت مرکز بهداشت استهبان نیز در حاشیه این کارگاه با بیان اینکه هفته ملی دیابت ( 21 الی 27 آبان ) با شعار《 با آموزش دیابت از آینده خود محافظت کنیم 》فرصت مناسبی برای ارتقای آگاهی و نگرش عموم جامعه به ویژه بیماران دیابتی در خصوص پیشگیری و خود مراقبتی می باشد نکات مهمی را در خصوص آزمایش قند خون سه ماهه یا HbA1c بیان نموده و اظهار داشتند با توجه به اینکه آزمایش HbA1c که نشانگر میانگین قند خون سه ماهه بیماران دیابتی می باشد یکی از مهمترین فاکتورهای کنترل قند خون در بیماران دیابتی می باشد از بیماران درخواست کردند که نسبت به انجام دوره ای این آزمایش اهتمام ورزند . ایشان با بیان اینکه نمونه گیری برای آزمایش HbA1c در آزمایشگاه مرکز جامع سلامت فروهی و نیز مراکز روستایی ماهفرخان ، بنوان ، رونیز و ایج با تعرفه دولتی انجام و نمونه ها جهت انجام آزمایش HbA1c به روش HPLC که دقیق ترین روش انجام آزمایش است به آزمایشگاه فرزانگان شیراز ارسال می گردد از بیماران دیابتی دعوت نمودند که برای انجام آزمایش قند خون سه ماهه به آزمایشگاههای ذکر شده مراجعه کنند.

همچنین در این برنامه پمفلت های آموزشی تغذیه و دیابت دراختیار شرکت کنندگان قرارگرفت.
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 69361
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید