نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/12/10
  • - تعداد بازدید: 137
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

برگزاری کمیته هفته ملی جوان و مراقبت گروه سنی جوانان

کمیته هفته ملی جوان و مراقبت گروه سنی جوانان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان و آموزش شهرستان استهبان، کمیته هفته ملی جوان و مراقبت گروه سنی جوان با حضور سرپرست معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت، مسئول واحد بهداشت مدارس، نمایندگان دانشگاه ها، اداره ورزش و جوانان، مدیر مرکز مشاوره بهارنکو و نماینده محترم حوزه علمیه با هدف ارتقاء سطح سلامت جوانان به ویژه قشر دانشجو، طلبه و ورزشکار برگزار شد. علیرضا فقیهی سرپرست معاونت بهداشت و مرکز بهداشت گفت: از آنجا که مساله سلامت جوانان مساله ای فرابخشی است، ادارات و سازمان های متعدد با توجه به رسالت خود، متولی بخش ها و حیطه هایی از این مهم هستند؛ بنابراین موفقیت در اجرای برنامه های مرتبط با سلامت جوانان با مشارکت تمامی ذینفعان این امر میسر خواهد شد. سپس فاطمه احمدیان مسئول واحد بهداشت مدارس بیان داشت: ولادت حضرت علی اکبر(ع)، به عنوان «روز جوان» نامگذاری شده است و برنامه ریزی در خصوص گسترش آگاهی در زمینه سیاست های جمعیتی و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و معطوف کردن توجه جوانان به امر سلامت خود از محورهای هفته ملی سلامت جوان (از تاریخ 7 لغایت 13 اسفند) با شعار «ازدواج به ‌هنگام آسان، موفق و پایدار» انتخاب شده است. در ادامه مقرر شد در راستای تسهیل ازدواج آسان سلف سرویس و سالن های دانشگاه آزاد جهت برگزاری مراسم ازدواج با تخفیف ویژه در اختیار دانشجویان و طلاب در شرف ازدواج قرار گیرد.
همچنین در این جلسه درباره استفاده از ظرفیت مرکز مشاوره‌ای و آموزشی بهارنکو در خصوص فرهنگ سازی نقش مشاوره های پیش از ازدواج، در شکل گیری انتخاب آگاهانه و ترویج ازدواج به هنگام و در راستای آن افزایش ازدواج موفق جوانان کشور، تشکیل کانون خانوادگی پایدار، افزایش جمعیت و شکل گیری جامعه ای جوان، سالم، پویا و بالنده تاکید شد.
 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 75047
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید