نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/05/05
  • - تعداد بازدید: 191
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از سوانح و حوادث ترافیکی

کارگاه آموزشی پیشگیری از سوانح و حوادث ترافیکی به همت شبکه بهداشت و درمان برگزتار شد

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان، چهارم مرداد، کارگاه آموزشی پیشگیری از سوانح و حوادث ترافیکی با حضور رییس اداره عملیات پلیس راه شمال استان فارس و به همت واحد بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت و درمان استهبان و با دعوت از مراقبین سلامت، بهورزان، دهیاران، شهرداران، شوراها، روسای ادارات، اعضای شورای ترافیک، اعضای کارگروه فرهنگی ترافیک، اصحاب رسانه، و جمعی از رانندگان ناوگان خمل و نقل درون شهری و برون شهری در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان استهبان برگزار شد.
 
 
یوسف کارگر، فرماندار شهرستان استهبان ضمن عرض خیر مقدم و خوش آمد گویی به مدعوین و عرض تسلیت به خاطر جانباختن تعدادی از هم استانی های عزیزمان در پی وقوع سیل اخیر منطقه رودبال با تاکیید بر اهمیت فرهنگسازی در حوزه رفتارهای ترافیکی کارگاه را افتتاح کردند.
 
 در ادامه محمد حسین فدایی رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بر تلاش مستمر و بین بخشی همه دستگاه های مرتبط در زمینه کاهش مخاطرات ترافیکی تاکیید نمودند.
 
سپس یک تحلیل آماری در باره یسوانح و حوادث ترافیکی در سطح استان و شهرستان توسط احسان مهرانگیز مسئول واحد بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت استهبان ارائه شد.
 
در ادامه سرهنگ علی اصغر همایون پور رییس اداره عملیات پلیس راه شمال استان فارس که به عنوان مدرس اصلی کارگاه دعوت شده بود عوامل خطر ساز حوادث ترافیکی را به صورت مشروح بیان و اظهار امیدواری کردند که با انتقال اطلاعات به عموم جامعه گام بزرگی در راستای فرهنگ سازی رفتارهای صحیح ترافیکی برداشته شود.
 
پایان بخش کارگاه آموزشی مدیریت و امدادهای اولیه اصولی و صحیح در صحنه تصادف بود که توسط حامد خطبایی تکنسین اورژانس شهرستان ارائه شد.
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 64170
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید