نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/09/05
  • - تعداد بازدید: 119
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزشی شهرستان استهبان

برگزاری کارگاه آموزشی بیماری سل و هاری در شبکه بهداشت و درمان استهبان

کارگاه آموزشی بیماری سل و هاری در شبکه بهداشت و درمان استهبان برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان، به همت واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر، کارگاه آموزشی پیشگیری از بیماری هاری و سل با حضور کارشناسان گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مراقبین سلامت، بهورزان، کارشناسان ناظر برگزار شد.
 
در ابتدا خانم دکتر جوانمردی کارشناس بیماری سل استان، با ارائه مطالب در خصوص اهمیت بیماری سل درقالب پاورپوینت، لزوم و نحوه اجرای نظام مراقبت و درمان سل ، چگونگی نمونه گیری از موارد مشکوک و ارسال به موقع نمونه ها به آزمایشگاه و ... به ارائه آموزش پرداخته و بر ثبت و بایگانی مستندات تاکید نمود.

در ادامه آقای رضایی؛ کارشناس بیماری های مشترک انسان و حیوان (زئونوز)، درباره کلیات بیماری هاری، آموزش های لازم در خصوص اهمیت بیماری هاری، پیگیری موارد حیوان گزیده، عدم بستن محل حیوان گزیدگی، چالش های موجود و اقدامات پیشگیرانه برای حیوان گزیدگی مطالبی را مطرح نمودند.

این کارگاه به منظور ارتقاء سطح آگاهی، آمادگی علمی، تقویت نظام مراقبت بیماری ها و ارتقاء شاخص بیماریابی در شهرستان برگزار شد.
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 69967
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید