نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/07/16
  • - تعداد بازدید: 157
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

برگزاری وبینار آموزشی بیماری های منتقله از آب و غذا در شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان

وبینار آموزشی بیماری های منتقله از آب و غذا در شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان، وبینار پیشگیری و تشدید مراقبت بیماری های منتقله از آب و مواد غذایی با حضور سرپرست معاونت بهداشتی، کارشناسان بهداشت، مسئولین مراکز خدمات جامع سلامت، مراقبین سلامت و بهورزان برگزار و اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با هر نوع بیماری به شرح ذیل مورد بررسی قرار گرفت:
 
1- آموزش و اطلاع رسانی درباره یبهداشت فردی و تاکید بر شستشوی صحیح دست ها ( حداقل 20ثانیه شست و شوی دست ها )
2- اطلاع رسانی در خصوص  علائو بیماری وبا و هرگونه اسهال حاد آبکی به خصوص برای گروه هدف زائرین و خانواده هایشان
3- پرهیز از خود درمانی و مراجعه سریع به پزشک و مراکز درمانی
4- استفاده از پودر ors  و مصرف زیاد مایعات برای جبران آب از دست رفته بدن تا زمان مراجعه به پزشک
5- آموزش و اطلاع رسانی برای سفیران سلامت خانواده و داوطلبان سلامت به صورت حضوری و مجازی
6- مراقبت از آب شامل کلرسنجی از آب شرب منطقه تحت پوشش به صورت روزانه
7- گندزدایی مکان های آلوده و فاضلاب ها و تشدید مراقبت در مورد نحوه آبیاری و سبزی کاری با آب سالم
8- اهمیت استفاده از آب و سبزیجات سالم برای پیشگی از ابتلا به التور
 
 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 67416
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید