نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/07/11
  • - تعداد بازدید: 149
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

برگزاری نشست هماهنگی و مدیریت پسماند های عفونی مطب ها

نشست هماهنگی و مدیریت پسماند مطب ها با حضور مسئولان ذی ربط در این باره برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان، نشست هماهنگی و مدیریت پسماند های عفونی مطب ها با حضور مسوولان بهداشت و درمان، کارشناسان بهداشتی، مسئول نظام پزشکی، شهرداری و محیط زیست برگزار شد.
 در این نشست ضمن طرح مشکلات، چالش های پیش رو در زمینه مسائل بهداشتی در حوزه مدیریت پسماند های عفونی حاظرین به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در راستای همکاری  و مشارکت بیشتر پرداختند.
همچنین در این نشست در خصوص انعقاد قراردادها، نحوه جمع آوری و حمل زباله های عفونی مراکز درمانی به ویژه مطب ها و بی خطر سازی و دفع آن، خدمات پسماند در مراکز بهداشت، طرفین به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند. 
در پایان علیرضا فقیهی سرپرست معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت، ضمن تقدیر از میهمانان با ابراز اهتمام ادارات ذی ربط  بر رفع موانع و مشکلات، خواستار همکاری لازم هموه مسوولان حوزه بهداشت و درمان در موارد مطروحه شد. 
 
 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 67260
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید