نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1402/02/17
  • - تعداد بازدید: 94
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

برگزاری نشست هماهنگی برنامه های هفته سلامت با حضور رابطین سلامت ادارات

برگزاری نشست هماهنگی برنامه های هفته سلامت با حضور رابطین سلامت ادارات

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان استهبان، جلسه هماهنگی برنامه های هفته سلامت با حضور سرپرست معاونت بهداشت و مرکز بهداشت، کارشناسان بهداشت شبکه و رابطین سلامت ادارات برگزار شد. علیرضا فقیهی سرپرست معاونت بهداشت و مرکز بهداشت ضمن تبریک هفته سلامت گفت: در هفته سلامت هرسال به منظور حساس سازی همه دست اندرکاران و به چالش کشیدن موضوعات مهم وحساس سلامت عمومی عنوان و شعار خاصی انتخاب می شود و شعار امسال،"سلامت برای همه با پزشکی خانواده " انتخاب شده است. این هفته فرصتی را برای همه افراد در تمام جامعه فراهم می کند تا در فعالیت هایی که باعث ارتقاء سلامت می شود مشارکت کنند. و با این فرض انتظار می رود برنامه ریزی و انجام هماهنگی لازم در خصوص اجرای گرامیداشت این هفته در تمای ارگانها انجام و همه دست در دست هم نهیم با حرکت به سوی سلامت برای همه با پزشکی خانواده ضمن به حداقل رسانده هزینه های درمان بستر لازم سلامت عمومی را فراهم کنیم. در ادامه در خصوص نقش رابطین سلامت ادارات در اجرای برنامه‌های هفته سلامت و ارتقای سطح آگاهی کارکنان مطالبی عنوان شد.
در پایان رابطین سلامت، برنامه‌های پیشنهادی خود را جهت اجرای هر چه بهتر هفته سلامت ارائه کردند.
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 78259
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید