15 آبان 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/06/25
  • - تعداد بازدید: 63
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مرکز بهداشت شهرستان استهبان

برگزاری شورای سلامت در فرمانداری استهبان با تمرکز بر فرزندآوری و جوانی جمعیت

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان استهبان،

شورای سلامت شهرستان استهبان با حضور فعال معاون سیاسی امنیتی فرمانداری و رئیس مرکز بهداشت شهرستان در محل فرمانداری برگزار شد.

این جلسه با هدف بررسی راهکارهای عملیاتی در زمینه فرزندآوری، جوانی جمعیت و حمایت همه‌جانبه از بنیان خانواده تشکیل گردید. در ابتدای جلسه، علیرضا فقیهی، رئیس مرکز بهداشت شهرستان، گزارشی جامع از وضعیت فعلی جمعیت‌شناختی شهرستان و چالش‌های موجود در مسیر افزایش موالید و ترغیب خانواده‌ها به فرزندآوری ارائه دادند.

ایشان بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه و حمایتی در این زمینه تأکید کردند. در ادامه، عنایت اله طهماسبی،معاون سیاسی امنیتی فرمانداری، اظهار داشت: “موضوع فرزندآوری و جوانی جمعیت نه تنها یک مسئله اجتماعی، بلکه یک دغدغه ملی و حیاتی است که آینده کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

برگزاری شورای سلامت در فرمانداری استهبان با تمرکز بر فرزندآوری و جوانی جمعیت

ما در شهرستان استهبان متعهد هستیم تا با برنامه‌ریزی دقیق و همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی، بسترهای لازم را برای تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری فراهم آوریم.

” در ادامه افزود که حمایت از خانواده و تسهیل مسیر زندگی برای زوج‌های جوان، از اولویت‌های اصلی شهرستان خواهد بود. ایشان بر ضرورت ایجاد مشوق‌های لازم، ارائه خدمات مشاوره‌ای و تسهیل دسترسی به امکانات رفاهی و بهداشتی برای خانواده‌ها تأکید کردند.

در پایان جلسه، پس از بحث و تبادل نظر، مصوباتی در راستای اجرای طرح‌های حمایتی از خانواده‌های دارای فرزند و تسهیل فرآیند فرزندآوری به تصویب رسید. 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 132301
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید