نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/08/24
  • - تعداد بازدید: 144
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزشی شهرستان استهبان

برگزاری سومین نشست شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان استهبان

سومین نشست شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان استهبان در محل فرمانداری این شهر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان و آموزشی شهرستان استهبان، سومین نشست شورای سلامت و امنیت غذایی (ساغ) با حضور معاون فرماندار، معاون بهداشتی، کارشناسان بهداشت و رؤسای ادارات در محل فرمانداری شهرستان برگزار شد.
:sparkle:️ در ابتدا علیرضا فقیهی معاون بهداشتی مرکز بهداشت، با اشاره به اینکه سلامت و بهداشت؛ امروزه یکی از مهمترین مقوله های مهم حاکمیتی محسوب می شود و مورد توجه جدی جوامع است؛ بر ضرورت همکاری بین بخشی ادارات شهرستان برای رفع مشکلات بهداشتی و ارتقای سلامت عمومی تاکید کرد و اظهار داشت: با برنامه‌ریزی و ارائه راهکار صحیح و اصولی می‌توان، از بسیاری از عواملی که سلامت عمومی جامعه را به خطر می‌اندازند پیشگیری کرد.
:sparkle:️ در ادامه احسان مهرانگیز مسئول واحد بیماری های غیر واگیر به تشریح برنامه جامعه ایمن پرداخت و گفت: با توجه به اینکه سوانح و حوادث و به ویژه حوادث ترافیکی در ایران از اصلی ترین عوامل مرگ و میر و ناتوانی محسوب می شوند و از سوی دیگر بخش قابل توجهی از مداخلات موثر بر کاهش بروز حوادث، در حیطه اختیار و مسولیت دستگاههای متعدد می باشد بدین منظور (کمیته جامعه ایمن) به دیدگاه همه جانبه در مدیریت حوادث، هماهنگی و همکاری بین بخشی دستگاههای مرتبط نیازدارد.
او درباره‌ی شاخص‌های مرتبط با جامعه ایمن و راهکارهای اجرایی آن توسط شبکه بهداشت و درمان، مواردی را بیان کرد.
:sparkle:️ در ادامه سهراب زراعتکار کارشناس بهداشت حرفه ای مطالبی پیرامون حفظ و ارتقای سلامت کارکنان و آموزش های لازم به رابطین سلامت ادارات و پایش سالانه سلامت کارکنان با انجام آزمایش های طب کار و ارائه خدمات به کارکنان در این زمینه توضیحاتی دادند.
:sparkle:️ فاطمه شاکر مسئول واحد بهداشت خانواده و جمعیت نیز توضیحاتی در خصوص قوانین جدید حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برای کارکنان دولت ارائه داد.
:sparkle:️همچنین در ادامه موضوع تأسیس خانه مشارکت مطرح شد، که در این طرح نمایندگان ادارات، نهادها وارگان های دولتی و غیر دولتی، NGO ها و... با ایجاد مشارکت، در امر تصمیم گیری امور بهداشتی شهرستان و آموزش بهداشت به منظور ارتقای سلامت شهروندان هم اندیشی خواهند کرد.
:sparkle:️ همچنین اعضاء به منظور بررسی مشکلات بهداشتی موجود در سطح شهرستان و ارائه راهکارهای مناسب جهت حل این مشکلات و چالش های این حوزه به بحث و گفتگو پرداختند و راهکارهایی توسط اعضاء حاضر در جلسه به منظور ارتقاء سطح بهداشت و سلامت و ایجاد امنیت غذایی شهرستان ارائه شد.
:sparkle:️ در پایان عبدالرسول طالب پور معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی فرماندار ضمن جمع بندی موضوعات مطرح شده، از زحمات کارشناسان حوزه بهداشت و سایر ادارات در ارائه خدمات سلامت مردم قدردانی و عنوان کرد: سلامت مردم از مهمترین مقوله‌های مورد توجه شورای بهداشت شهرستان و کارگروه سلامت و امنیت غذایی است و ما در این مجموعه باید تلاش کنیم مردم در این مورد نگرانی نداشته باشند.
 
 
 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 69073
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید