نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/10/20
  • - تعداد بازدید: 111
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

برگزاری اولین کمیته برون بخشی سلامت کارکنان ادارات شهرستان استهبان

اولین کمیته برون بخشی سلامت کارکنان ادارات شهرستان استهبان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان و آموزشی شهرستان استهبان، اولین کمیته برون بخشی سلامت کارکنان شهرستان با حضور سرپرست معاونت بهداشت و مرکز بهداشت، کارشناسان بهداشت و رابطین سلامت ادارات در محل شبکه بهداشت و درمان برگزار شد. در ابتدای جلسه علیرضا فقیهی سرپرست معاونت بهداشت و مرکز بهداشت، در خصوص اهداف برنامه های ابلاغی وزارت بهداشت درباره سلامت کارکنان مطالبی را بیان کردند و به همکاری و همراهی رابطین سلامت ادارات شهرستان جهت اجرای هرچه بهتر این طرح تاکید نمودند. در ادامه هر یک از کارشناسان بهداشت در خصوص اهمیت انجام مراقبت های سلامت و شیوه اجرایی برنامه سلامت کارکنان توضیحاتی ارائه دادند. همچنین در این کمیته مقرر گردید رابطین سلامت هر اداره کارکنان خود را با ارائه معرفی نامه، به پزشک خانواده و مراقب سلامت ارجاع دهند. تا پایان دی ماه کارکنان اداراتی که جمعیت آنان زیر 20 نفر می باشد ملزم به ارجاع 100 درصدی کارکنان خود جهت انجام برنامه مراقبت هستند. تا پایان بهمن ماه نیز کارکنان اداراتی که جمعیت آنان بالای 20 نفر می باشد ملزم به ارجاع 100 درصدی کارکنان خود جهت انجام برنامه مراقبت می باشند. عملکرد رابطین سلامت ادارات در برنامه سلامت کارکنان توسط شبکه بهداشت ارزیابی و رابطین برتر در این طرح به فرمانداری معرفی شوند.
همچنین مقرر شد برنامه های آموزش سلامت برای تمامی کارکنان ادرات به ویژه کارکنانی که در شرف بازنشستگی هستند توسط واحد بهداشت حرفه ای اجرا شود.
 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 72722
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید