نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/06/05
  • - تعداد بازدید: 184
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

برگزاری آیین تودیع و معارفه مسئول مرکز مشاوره بهار نکو شهرستان استهبان

آیین تودیع و معارفه مسئول مرکز مشاوره بهارنکو شهرستان استهبان با حضور مسئول ارتباطات و همکاری دفتر مرکزی موسسه بهارنکو استان برگزار شد

آیین تودیع و معارفه مسئول مرکز مشاوره بهارنکو شهرستان استهبان، با حضور محمد حسین فدایی رئیس شبکه بهداشت و درمان، علیرضا فقیهی سرپرست معاونت بهداشتی، عباس حمزه ای و هادی سلیمی مسئول ارتباطات و همکاری دفتر مرکزی موسسه بهارنکو استان و محمد جواد خواجه ای مسئول نمایندگی منطقه شرق فارس، در محل شبکه بهداشت و درمان شهرستان برگزار شد.

 در ابتدای این مراسم محمد حسین فدایی با اشاره به اینکه آموزش و مشاوره موسسه بهارنکو برای زوجین قبل، حین و بعد ازدواج توانسته موجب تسهیل در امر ازدواج و از طرفی باعث کاهش آمار طلاق و افزایش استحکام خانواده ها شود؛ این امر را بسیار ارزشمند خواندند و از تلاش ها و زحمات دوستان در این مرکز تشکر و قدردانی کردند.

 در ادامه عباس حمزه ای از عملکرد مرکز بهار نکو شهرستان ابراز خرسندی کردند و گفت: با توجه به اهمیت طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و همچنین تحکیم بنیان خانواده و کاهش آسیب های اجتماعی، همکاری مجموعه ادارات شهرستان جهت تقویت عملکرد مرکز بهارنکو بسیار مهم و لازم است و باید همکاری همه جانبه ای در این خصوص صورت گیرد.

وی گفت: طرح بهارنکو یک طرح بسیار موفق در استان فارس بوده است و مردم و خصوصاً جوانان بدانند استحکام‌ بخشیدن به کانون خانواده‌ هدف اصلی ما است؛ پس به آموزش و آگاهی مهارتهای زندگی قبل از ازدواج اهمیت دهند و با آرامش و صبوری این مراحل را طی کنند.

 در پایان این مراسم خانم سید غیبی به عنوان مسئول مرکز بهار نکو شهرستان استهبان معرفی و از تلاش ها و پیگیری های ارزنده ارسلان رستمی مسئول سابق مرکز بهار نکو در طی مدت تصدی ، در این شهرستان قدردانی شد

 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 65576
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید