نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1399/01/02
  • - تعداد بازدید: 117
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
1399/1/1

بازرسی اعضای ستاد مبارزه با کرونا ویروس در نخستین روز سال 1399

تیم مدیریتی شبکه از مراکز فعال در زمینه ی مقابله با کرونا ویروس در راستای ارتقای کیفیت چگونگی انجام کارها نظارت به عمل می آورند.

تیم مدیریتی شبکه از مراکز فعال در زمینه ی مقابله با کرونا ویروس در راستای ارتقای کیفیت چگونگی انجام کارها نظارت به عمل می آورند.

به گزارش روابط عمومی شبکه ی بهداشتی،درمانی و آموزشی شهرستان استهبان، دبیر ستاد مبارزه با کرونا ویروس گفت: در این بازدیدهای سرزده ی میدانی، از مراکز مشاوره 16 ساعته حاج فروهی، درمانگاه تامین اجتماعی، مراکز سلامت جامع سلامت منطقه ی خیر و شهر رونیز، ایستگاه های مبادی شهرها و روستاها و اقدامات گندزدایی معابر، بازدید و نحوه ی ارائه ی خدمات به مراجعان پایش شد.

 
 

مهندس «حسام پور» افزود: در این بازدیدها نکات لازم در مورد روند ارائه ی خدمت به بیماران کووید19 به کارکنان این مراکز یادآوری شد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 21558
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید