نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1398/09/12
  • - تعداد بازدید: 122
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
به گزارش روابط عمومی :

بازدید اعضای هیات رئیسه دانشگاه از دانشکده پیراپزشکی استهبان

یازدید از دانشکده

اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه سفر امروز خود به شهرستان استهبان، از دانشکده پیراپزشکی این شهرستان بازدید کردند.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «علی بهادر» رئیس دانشگاه با همراهی اعضای هیات رئیسه دانشگاه، از ابتدای صبح امروز، عازم مناطق شرق استان فارس شده است تا فرآیندها و پروژه های سلامت در این مناطق، از نزدیک مورد ارزیابی قرار گیرد.

دکتر بهادر و هیات همراه، پس از برگزاری نشست مشورتی با مسوولان شهرستان استهبان و بازدید از بیمارستان امام خمینی(ره) این شهرستان، از پروژه ساخت مرکز خدمات جامع سلامت «کریمی» بازدید کردند.

این پروژه به عنوان یکی از بسته های خدمتی طرح تحول نظام سلامت و با نام مرکز خدمات جامع سلامت شماره دو شهری در استهبان، با 300 مترمربع زیربنا، تاکنون 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

این پروژه پس از آغاز به کار، 19هزار نفر از جمعیت شهرستان استهبان را تحت پوشش قرار می دهد.

زمین این پروژه از سوی نیکوکار عرصه سلامت اهدا شده و با تامین هزینه از سوی شبکه بهداشت و درمان، در حال ساخت است.

دکتر بهادر، رئیس دانشگاه در ادامه از دانشکده پیراپزشکی استهبان بازدید کرد.

این دانشکده که از سال 1390 آغاز به کار کرده است، هم اکنون در رشته های هوشبری، اتاق عمل و علوم آزمایشگاهی، بیش از 250 دانشجو در مقطع کارشناسی دارد.

در این بازدید، راهکارهای توسعه خدمات این مرکز آموزشی، مورد بررسی رئیس دانشگاه و هیات همراه قرار گرفت.

دکتر «اصغر مسعودی» نماینده مردم استهبان و نی ریز در مجلس شورای اسلامی، «احمدرضا کمالی سروستانی» فرماندار استهبان، سرگرد «غلامرضا شعبانی نیا» جانشین ناحیه مقاومت بسیج سپاه استهبان، دکتر «علی اکبری» معاون درمان دانشگاه، دکتر «مهرداد شریفی» معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، دکتر «عبدالرسول همتی» معاون بهداشت دانشگاه، دکتر «محمدجواد خشنود» معاون غذا و داروی دانشگاه، دکتر «سالار خواجه پور» مدیر منابع فیزیکی و نظارت بر طرح های عمرانی، دکتر «سید روح الله حسینی» مدیر روابط عمومی دانشگاه و «اعظم السادات برهان» مسوول مجمع خیرین تامین سلامت استهبان در این بازدیدها رئیس دانشگاه را همراهی می کردند.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 14844
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید