نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1399/03/18
  • - تعداد بازدید: 20
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
1399/3/11

ارزیابی رعایت مسایل بهداشتی در میدان عرضه و فروش بَر انجیر استهبان

میدان عرضه و فروش بَر انجیر در استهبان از سوی کارشناسان شبکه بهداشت و درمان بازدید شد.

میدان عرضه و فروش بَر انجیر در استهبان از سوی کارشناسان شبکه بهداشت و درمان بازدید شد. 

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی شهرستان استهبان، رئیس شبکه گفت: گرده ‌افشانی 23 هزار هکتار باغ های انجیر این شهرستان آغاز شده و تا روزهای پایانی ادامه دارد؛ از دو هزار و 100 هکتار درخت انجیر بَر در استان فارس، 500 هکتار آن در استهبان است که سالانه حدود هزار کیلوگرم محصول تولید می کند.

دکتر «محمدحسین فدائی» با بیان اینکه رعایت دستورالعمل های مقابله با بیماری کووید19 در میدان عرضه فروش انجیر در این مقطع زمانی مهم است، اضافه کرد: بَر فروشی یک اتفاق خاص در میان شهرستان های استان است که با تعیین یک سری شرایط، لازم است شیوه ای انجام شود تا غرفه های بَر فروشی از مرکز بهداشت شهرستان برای دریافت مجوزهای بهداشت اقدام کنند تا موازین بهداشتی در این صنوف نیز اجرا شود.

 

 


او با اشاره به اینکه شهرستان استهبان با بیش از دو و نیم میلیون اصله درخت انجیر دیم و تولید سالانه 18 هزار تُن انجیر، بزرگ ترین تولیدکننده انجیر جهان است، افزود: ایمنی و سلامتی کارکنان عرضه بَر انجیر و مشتریان، در مقابله با کروناویروس اولویت مجموعه سلامت شهرستان است و با جداسازی غرفه ها در میدان فروش بَر، باید موضوع تجمع افراد با هدف حفظ فاصله اجتماعی برطرف شود.
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 24972
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید