نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1401/08/10
  • - تعداد بازدید: 123
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان استهبان

ارزیابی تیم پایش حوزه معاونت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از خدمات حوزه سلامت در شهرستان استهبان

تیم پایش حوزه معاونت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از خدمات حوزه سلامت در شهرستان استهبان را ارزیابی کرد

تیم پایش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، خدمات شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان در حوزه های مختلف را ارزیابی کردند.

 به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان و آموزشی شهرستان استهبان، سیروس وجدانیان، معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نشست توجیهی ابتدای این سفر، هدف از این بازدید را پایش و ارزیابی عملکرد و شاخص های بهداشتی و درمانی و تلاش برای رفع مسایل مختلف و چالش های حوزه سلامت این شهرستان عنوان کرد.

او همچنین ضمن بررسی شاخص های مختلف حوزه سلامت شهرستان استهبان، پویایی و فعالیت مناسب مجموعه بهداشت و درمان این شهرستان را محسوس و قابل مشاهده بیان کرد.

 

در ادامه نمایندگان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز از مراکز خدمات جامع سلامت ایج، بنوان، فروهی، پایگاه سلامت مؤید الاسلام و درمانگاه شفاء شهرستان بازدید کردند و اقدامات و فعالیت های این مراکز از سوی اعضای تیم نظارتی دانشگاه مورد ارزیابی قرار گرفت.

 پایان بخش سفر یک روزه ناظران دانشگاه علوم پزشکی شیراز به استهبان، برگزاری نشست جمع بندی در شبکه بهداشت و درمان استهبان و ارایه گزارش بازدیدهای انجام شده از سوی نمایندگان معاونت های دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بخش های مختلف مجموعه سلامت شهرستان بود و همچنین راهکارهایی برای رفع چالش های موجود در این شهرستان از سوی حاضران ارایه و در راستای رفع تعدادی از مسایل حوزه سلامت استهبان تصمیماتی از سوی تیم نظارت دانشگاه، اتخاذ شد. 

 
 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 68695
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید