نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • //
  • - تعداد بازدید: 117
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
1399/2/13

ادامه ی بازرسی بر عملکرد اصناف در استهبان

در راستای پیشگیری از گسترش بیماری کووید19، بازدید مشترک از واحدهای صنفی فعال در شهرستان استهبان ادامه دارد.

در راستای پیشگیری از گسترش بیماری کووید19، بازدید مشترک از واحدهای صنفی فعال در شهرستان استهبان ادامه دارد. 

 به گزارش روابط عمومی شبکه ی بهداشت، درمان و آموزشی شهرستان استهبان، رئیس شبکه «دکتر محمد حسین فدائی» گفت: در این نظارت ها که به صورت مشترک توسط بازرسان اداره ی صمت و کارشناسان واحد مهندسی سلامت محیط شبکه انجام می شود، اجرای پروتکل های بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، به صورت روزانه رصد می شود.

کارشناس مسوول واحد مهندسی سلامت محیط شبکه مهندس «ارسلان رستمی قرقانی» با تقدیر از همکاران واحد خود گفت: در برنامه ی نظارت از این مراکز، اجرای موازین بهداشتی برای این دسته از صنوف لازم است و با متخلفان برخورد قانونی انجام می شود. و از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف و رعایت نکردن مسایل بهداشتی از سوی واحدهای صنفی، با سامانه ی تلفنی 190 تماس بگیرند.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 23600
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید