نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آرد نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1399/03/18
  • - تعداد بازدید: 81
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
1399/3/12

اجرای دستورالعمل های کووید19 در مدارس شهرستان استهبان

با توجه به برگزاری امتحانات حضوری، کارشناسان مرکز بهداشت جزئیات اجرایی دستورالعمل های کووید19 مدارس آموزش و پرورش را ارزیابی کردند.


با توجه به برگزاری امتحانات حضوری، کارشناسان مرکز بهداشت استهبان جزئیات اجرایی دستورالعمل های کووید19 مدارس آموزش و پرورش این شهرستان را ارزیابی کردند.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی استهبان، رییس شبکه با اعلام این خبر گفت: در این بازدیدها مواردی مانند وضعیت نظافت عمومی حیاط، کلاس ها، نمازخانه، کتابخانه، سرویس های بهداشتی، وجود سطل زباله دردار در کلاس، حیاط و سرویس بهداشتی، جعبه کمک های اولیه با وسایل مورد نیاز، فعالیت نکردن بوفه آموزشگاه، وضعیت سیستم لوله کشی صابون مایع، نصب پوسترها و تابلوهای هشدار دهنده در زمینه پیشگیری از کرونا، استاندارد بودن تعداد سرویس بهداشتی، آموزش و ارتقای سطح آگاهی دانش آموزان و کارکنان با تاکید بر رعایت اصول بهداشت فردی و جمعی، ضدعفونی سرویس های بهداشتی، آبخوری و محیط آموزشگاه به صورت روزانه و پیش از ورود دانش آموزان، بهداشتی بودن سیستم دفع زباله و فاضلاب، شناسایی دانش آموزان مبتلا به علایم ویروس کرونا، جلوگیری از حضور دست فروشان موادغذایی و لوازم بهداشتی در اطراف مدرسه، رعایت فاصله گذاری اجتماعی در کلاس و حیاط آموزشگاه بررسی می شود.

دکتر «محمدحسین فدائی» افزود: این بازدیدها با هدف نظارت بر عملکرد و ارزیابی نقاط قوت و ضعف مدارس شهرستان در زمینه مبارزه با بیماری کووید19 و آگاهی از مشکلات انجام می شود.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 24973
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید