15 آبان 1404

نان کامل، نان سفره های قدیم!

نان کامل، نان تهیه شده از آرد کامل گندم است. آرد کامل علاوه بر سبوس گندم، دارای جوانه گندم نیز می باشد.

مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می­کنند، در حالیکه نان کامل (نان تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می­باشد.     

دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، مغز گندم و جوانه.

سبوس و جوانه گندم بخشی از گندم هستند که بیشترین مواد مغذی شامل فیبر، پروتئین به ویژه اسیدآمینه های ضروری، چربی غیراشباع، ویتامین های گروه B (تیامین، نیاسین، اسیدفولیک) ، ویتامین E، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم، ترکیبات زیستی فعال مانند آنتی اکسیدان­ها هستند.

وقتی دانه­های گندم به آرد تبدیل می­شوند، می­توان آنها را تصفیه نمود و یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش­های پرفیبر (سبوس) دانه را حذف می­کند تا آردِ نرمتر و سفیدتری به دست آید. در حالیکه نان تهیه شده از آرد کامل، تیره تر است ولی ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارد و بهترین نانی که می­توان از آرد گندم تهیه کرد، نان کامل است.

مصرف غلات کامل، کاهش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، بیماریهای گوارشی، مشکلات متابولیکی و برخی از سرطان ها را به عهده دارد.

اثرات مفید نان کامل در سلامتی:

  1. -بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. -پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. -کاهش جذب کلسترول خون
  4. -تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع
  5. -کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. -پیشگیری و بهبود کبدچرب
  7. -پیشگیری از کم خونی فقر آهن
  8. -افزایش کارایی افراد در کارهای فکری
  9. - درمان طبیعی یبوست

 

آدرس نانوایی های طبخ کننده نان کامل در یک شیفت کاری در شهرستان استهبان تا اطلاع ثانوی:

ردیف

نام نانوائی

آدرس

نوع پخت

شیفت

1

غلامحسین کاظمی

خیابان سلمان رو به روی مسجد صالح

سنگک

ظهر

2

شفیعیان

جنب امازاده پیرمراد

سنگک

ظهر

3

محسن خدادوست

بلوار قائم

سنگک

ظهر

4

محمد خدادوست

مسکن مهر

سنگک

ظهر

 

                                                                                                                      

  • 1404/06/05
  • - تعداد بازدید: 76
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان

 تبریک رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان، به پزشکان مرکز جامع سلامت فروهی به مناسبت روز پزشک

 به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان،

 به مناسبت فرارسیدن اول شهریورماه و روز پزشک، دکتر محمدامین تواضع، رئیس شبکه بهداشت و درمان، علیرضا فقیهی رییس مرکز بهداشت و مهندس حسام پور مسئول ستاد گسترش با حضور در مرکز جامع سلامت فروهی، این روز فرخنده را به پزشکان متعهد و دلسوز این مرکز تبریک گفتند.

دکتر تواضع ضمن گرامیداشت یاد و خاطره حکیم ابوعلی سینا و تبریک به مناسبت روز پزشک، از تلاش‌های بی‌وقفه و خدمات ارزشمند کادر درمان و به ویژه پزشکان مرکز جامع سلامت فروهی در راستای ارتقاء سطح سلامت جامعه و ارائه مراقبت‌های بهداشتی و درمانی به مردم شریف منطقه قدردانی کرد.

 تبریک رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان استهبان، به پزشکان مرکز جامع سلامت فروهی به مناسبت روز پزشک

وی با اشاره به جایگاه رفیع پزشکان در جامعه و نقش حیاتی آنان در حفظ و بهبود سلامت آحاد مردم، اظهار داشت: “پزشکان، سنگربانان خط مقدم سلامت هستند و در سخت‌ترین شرایط، با ایثار و فداکاری، تسکین‌بخش آلام دردمندان و امیدبخش زندگی بیماران بوده‌اند.

ایشان از زحمات شبانه‌روزی و تعهد حرفه‌ای این عزیزان که با دانش و تخصص خود، آرامش و سلامتی را به خانواده‌ها هدیه می‌دهند، صمیمانه سپاسگزاری نمودند.

” در پایان این دیدار صمیمانه، دکتر تواضع با اهدای هدیه و گل به پزشکان مرکز جامع سلامت فروهی، مراتب قدردانی و احترام خود را ابراز داشت و برای تمامی پزشکان عزیز کشور، سلامتی، توفیق و شادکامی روزافزون آرزو کرد. 

 روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان استهبان

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 131013
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید