شبکه بهداشت و درمان و آموزشی شهرستان استهبان دارای یک مجموعه مرکز بهداشت ، بیمارستان امام خمینی ، دانشکده پیراپزشکی می باشد. رئیس شبکه عهده دار هماهنگی خدمات بهداشتی درمانی در بخش دولتی، جلب مشارکت مردمی ، هماهنگی بین بخشی و نظارت بر بخش خصوصی می باشد .

مجموعه شبکه بهداشت شامل ستادشبکه ، مرکز بهداشت و واحدهای اداری می باشد.

ستاد شبکه شامل واحدهای حراست ، امور مالی ،فناوری اطلاعات ، منابع انسانی،مدیریت غذا ودارو، نظارت بر درمان ، دبیرخانه ، اورژانس ۱۱۵ ، روابط عمومی می باشد .

مرکز بهداشت شامل واحدهای معاونت بهداشتی ، ستاد توسعه و ارتقا شبکه ،امورآزمایشگاه ها،بهداشت خانواده ،بهداشت مدارس، بهداشت روان،بیماریهای واگیر،بیماریهای غیر واگیر ،بهداشت حرفه ای ،آمار،تغذیه،بهداشت محیط ،آموزش سلامت می باشد.

  • 1403/12/18
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نکات طلایی تغذیه برای داشتن تجربه سلامتی در رمضان

 

 

"نکات طلایی تغذیه برای داشتن تجربه سلامتی در رمضان "

 

 

متابولیسم بدن در طول روزه‌داری

 گلیکوژنولیز و گلوکونئوژنز: در طول روزه‌داری، بدن ابتدا از ذخایر گلیکوژن کبد برای تامین گلوکز استفاده می‌کند. پس از اتمام این ذخایر، بدن به .گلوکونئوژنز روی می‌آورد، که در آن از اسیدهای آمینه و گلیسرول برای تولید گلوکز استفاده می‌شود

کتوژنز: پس از چند ساعت روزه‌داری، بدن شروع به تولید کتون‌ها از اسیدهای چرب می‌کند. این کتون‌ها به عنوان منبع انرژی جایگزین برای مغز و سایر بافت‌ها عمل می‌کنند.

اهمیت سحری از دیدگاه بیوشیمیایی

کربوهیدرات‌های پیچیده: مصرف کربوهیدرات‌های پیچیده در سحری باعث آزادسازی تدریجی گلوکز در خون می‌شود و از افت قند خون در طول روز جلوگیری می‌کند.

پروتئین‌ها: پروتئین‌ها به حفظ توده عضلانی کمک می‌کنند و از تجزیه بیش از حد عضلات برای تامین انرژی جلوگیری می‌کنند.

افطاری و بازگرداندن تعادل الکترولیت ها و بازسازی گلیکوژن

   بازگرداندن آب و الکترولیت‌ها: بعد از افطار، بدن نیاز به بازگرداندن آب و الکترولیت‌های از دست رفته دارد. مصرف مایعات و غذاهای حاوی پتاسیم و منیزیم (مانند موز و سبزیجات برگ‌دار) می‌تواند به این امر کمک کند.

- بازسازی گلیکوژن: مصرف کربوهیدرات‌ها در افطار به بازسازی ذخایر گلیکوژن کبد و عضلات کمک می‌کند.

تاثیر روزه‌داری بر سیستم گوارش

کاهش اسید معده : در طول روزه‌داری، ترشح اسید معده کاهش می‌یابد، که می‌تواند به کاهش علائم سوزش معده کمک کند. با این حال، مصرف غذاهای چرب و سرخ‌شده در افطار می‌تواند این وضعیت را تشدید کند.

بهبود سلامت روده: روزه‌داری می‌تواند به بهبود سلامت روده و کاهش التهاب کمک کند، به شرطی که در وعده‌های غذایی از غذاهای سالم و فیبردار استفاده شود.

تاثیر روزه‌داری بر سیستم ایمنی

   اتوفاژی: روزه‌داری می‌تواند فرآیند اتوفاژی را تحریک کند، که در آن سلول‌های آسیب‌دیده و قدیمی تجزیه و بازیافت می‌شوند. این فرآیند می‌تواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک کند.

کاهش التهاب: روزه‌داری می‌تواند سطح التهاب در بدن را کاهش دهد، که می‌تواند به بهبود سلامت کلی بدن کمک کند.

توصیه‌های تخصصی برای افراد با شرایط خاص

دیابت: افراد مبتلا به دیابت باید در مورد روزه‌داری با پزشک خود مشورت کنند. ممکن است نیاز به تنظیم دوز داروها و نظارت دقیق بر سطح قند خون داشته باشند.

فشار خون بالا: مصرف نمک را در وعده‌های غذایی محدود کنید و از غذاهای سرخ‌شده و پرچرب خودداری کنید.

 

بیماری‌های کلیوی: در صورت داشتن بیماری کلیوی، مصرف پروتئین و مایعات را با دقت تنظیم کنید و با پزشک خود مشورت نمایید.

 

فیروزه کاویانی

کارشناس تغذیه ستاد مرکز بهداشت شهرستان استهبان- اسفندماه 1403

 

 

 

  • گروه خبری : پیام سلامت
  • کد خبری : 119482
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید